Zloději ukradli vybavení ze sanitky. Reportérka Krimi zpráv část věcí objevila

Reportérce Krimi zpráv našla část ukradených věcí ze sanitky

Reportérka našla ukradená nosítka

Případ vykradené soukromé záchranky má nečekané alespoň částečné rozuzlení. Maskovaní zloději se o Velikonocích v pražských Letňanech vloupali do sanitky a sebrali vybavení za více než sto padesát tisíc korun. Reportérce CNN Prima NEWS se podařilo část ukradených věcí najít.

Byla to noc na Velikonoční pondělí, když dva maskovaní zloději vykradli čtyři zaparkovaná auta v oploceném areálu. Mezi nimi byla i sanitka soukromé záchranky. Z vybavení v ní zbyl v podstatě jen krční límec a kyslíkové lahve. Záchranka přišla o vybavení za více než sto padesát tisíc korun.

Pak se ale stalo něco, co by jen málokdo čekal. Pár desítek metrů od stanoviště záchranky je lesopark. „Já jsem tu byla ráno běhat a teď se podívejte na to, co se mi tu přihodilo,“ popsala reportérka CNN Prima NEWS Eva Jarkovská. V křoví kousek od cesty našla záchranářská nosítka. Rovnou zavolala kameramana, policii a pustila se do pátrání, zda se jedná o vybavení, které zloději ukradli soukromé záchrance.

Na nosítkách ležely nejrůznější věci, nic dalšího, co záchranka postrádá, tam už nebylo. Policie je zajistila a odvezla. V nejbližších dnech se vrátí majiteli. „My máme obrovskou radost, protože je to jedno z nejzákladnějšího vybavení auta. Hodnota těch nosítek se pohybuje kolem osmdesáti, devadesáti tisíc, záleží podle typu,“ uvedla vrchní sestra Pavlína Jarošová.

Zloději nejspíš hodnotu nosítek neznali, i tak by ale byly těžko prodejné. Kromě nich ze sanitky ukradli ještě výstražný maják se sirénou a radiostanici. Policisté po pachatelích stále pátrají.

Tagy: