Otřes v hokejové reprezentaci: Nedvěd jako manažer končí, nahradit ho má bývalá hvězda NHL

U hokejové reprezentace skončil generální manažer Petr Nedvěd. Bývalý vynikající útočník opustil funkci na vlastní žádost k 31. srpnu. Webu iSport.cz to potvrdil prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik. Nedvěda by mohl nahradit Martin Havlát, který byl doposud jeho asistentem.

„Ano, Petr Nedvěd skončil na vlastní žádost k poslednímu srpnu. Jde o osobní důvody. Domluvili jsme se spolu v přátelské rovině, že kdyby se situace změnila k lepšímu, znovu bychom navázali spolupráci,“ uvedl Hadamczik pro web iSport.cz.

K TÉMATU: Díky, Johnny, že jsi tady byl, vzkázal zesnulému spoluhráči zdrcený Jágr

Dvaapadesátiletý Nedvěd byl generálním manažerem národního týmu od roku 2018, s výjimkou sezony 2022/23. Spolupracoval tak s hlavními trenéry Milošem Říhou, Filipem Pešánem, Karim Jalonenem a Radimem Rulíkem. Společně s Jalonenem získali na mistrovství světa 2022 bronzové medaile, tým vedený Rulíkem letos šampionát ovládl.

„Odcházím z osobních, potažmo rodinných důvodů, které bych nechtěl v médiích obšírněji rozebírat. Tímto děkuji za respektování mého soukromí,“ řekl Nedvěd.

Hlavním adeptem na uvolněnou funkci je Havlát, jenž v minulé sezoně s Nedvědem spolupracoval. „Čekám na Martinovo stanovisko, zda převezme Petrovu odpovědnost a jeho kompetence. Dva roky u národního týmu byl, řadu věcí dělali společně. Pokud dostanu kladnou odpověď, vše by pokračovalo v zaběhnutých kolejích, což si i přeji,“ řekl Hadamczik.

Havlát působil 15 sezón v NHL, exceloval například v týmech Ottawa Senators, Chicago Blackhawks nebo San Jose Sharks. Účastnil se i utkání hvězd v roce 2007. Zároveň má titul mistra světa z roku 2000.

Bez platné smlouvy pro příští sezonu je i jeden z Rulíkových asistentů Marek Židlický. Podle Hadamczika by ale měl bývalý úspěšný obránce pokračovat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na tréninku Kladna se Jágr nepříjemně zranil, přijde o zahájení sezony

Tagy:
hokejista rezignace hokej sport česká hokejová reprezentace Petr Nedvěd Alois Hadamczik generální manažer Martin Havlát Marek Židlický