Zmizela a už se nenašla. Zabil 12letou dívku z Ústí jednoruký muž před spácháním sebevraždy?

Zmizelá Míša Muzikářová

HLASY ZLOČINU, Michaela Muzikářová

Míša Muzikářová. Dodnes pohřešovaná dívka. Stále není jasné, co se jí přesně stalo, byť indicie hovoří jasně. Každý rok se policie k jednomu z nejsmutnějších pomníčků české kriminalistiky vrací. I když ho oficiálně uzavřela. Tragický příběh dvanáctileté Míši řeší další díl videopodcastu HLASY ZLOČINU.

Zmizela 11. ledna 2017. A nikdy se nenašla. „Nepomohly nekonečné pátrací akce, od počátku se řešilo, zda nesouvisí její zmizení se situací v rodině,“ vysvětluje Jakub Kvasnička. „Nejdříve se pozornost médií zaměřila na matku Míši, která byla vyznavačkou neonacismu a měla na sociálních sítích pseudonym Eva Braunová,“ dodává Václav Janata.

Krimi videopodcast HLASY ZLOČINU se zaměřuje na největší kriminalistické kauzy v českých dějinách. Své síly při přípravě projektu spojili dlouholetý reportér a editor Krimi zpráv Václav Janata a vedoucí publicistiky CNN Prima NEWS Jakub Kvasnička, jenž zpovídal nejznámější figury českého podsvětí.

S matkou ale žil i přítel, který se později stal hlavním podezřelým — Otakar S. Muž, který měl jen jednu ruku, o druhou přišel, když lezl na sloup vysokého napětí a popálila ho elektřina. „Dělal všechno pro to, aby si vystačil jen s pravačkou. Naučil se i řídit bagr a auto,“ popisuje Kvasnička.

Jak později vyšlo najevo, našlo se u Míši v pokoji jeho sperma — ale nikdy nebylo prokázáno, že by jí Otakar S. zneužíval. „V minulosti ale byl trestán třeba za to, že uspával ženy,“ říká Janata. Navíc se objevilo svědectví exmanželky, která tvrdila, že osahával její dceru (Otakar S. byl její nevlastní otec).

„Prý ležela na břiše a on ji hladil od pasu po nohách dolů,“ řekla žena. Tehdy to neřešila. Zvlášť když se krátce nato Otakar S. sbalil a odešel bez jakéhokoliv vysvětlení. „Dodnes nevíme proč. A už se to nedozvíme,“ dodala jeho exmanželka.

Na konci ledna totiž přichází zlom: Otakar S. páchá sebevraždu. Krátce poté, co je vyslýchán kvůli zmizení Míši. Dohnalo ho svědomí? Zavraždil Míšu Muzikářovou? Mohla to být „nehoda“, kdy ji chtěl „jen“ uspat a zneužít?  Nebo byl nevinný a neustál brutální tlak okolí, který se zvyšoval den ode dne, kdy se stával veřejným podezřelým (a nepřítelem) číslo jedna?

I tyhle otázky příšerného případu, který dodnes nedá spát pražské mordpartě, řeší aktuální díl videopodcastu HLASY ZLOČINU. Zhlédnout ho můžete v úvodním videu tohoto článku.

Tagy:
Policie ČR sebevražda zmizení pátrání pohřešování Míša Muzikářová Michaela Muzikářová