Drobný o Heřmánkově sebevraždě: Chápu ho, nechtěl, aby ho lidé viděli jinak. Byl to frajer

Zpěvák Milan Drobný

Nekrolog Karla Heřmánka

Dlouholetý přítel herce Karla Heřmánka, zpěvák Milan Drobný, se těžce vyrovnává s hercovým tragickým odchodem. Pro deník Aha! ovšem přiznal, že jeho rozhodnutí chápe. „Nechtěl, aby ho lidé viděli jinak, než jak byli zvyklí. Byl to velký frajer,“ poznamenal smutně.

Drobný spolu se svou manželkou Danou často navštěvoval Divadlo Bez zábradlí v pražském paláci Adria, které Heřmánek založil. „V jeho souboru byli lidé, kteří mi byli blízcí, jako například Jana Švandová, letitá více než kamarádka, a také Vašek Vydra. Byl znamenitý například v inscenaci Blbec k večeři, kterou jsem viděl asi třikrát. A hrála tam také Dana Morávková, které děkuji za to, že na mě upozornila režiséra muzikálu Popelka na ledě, a já dostal roli krále,“ zavzpomínal Drobný pro deník Aha!. „Z Divadla Bez zábradlí je nyní bohužel Divadlo bez Karla Heřmánka,“ pronesl.

ČTĚTE TAKÉ: Lékař promluvil o nemoci Karla Heřmánka. Může vás vyřadit z provozu. Proč patří k nejhorším?

Heřmánka měl rád nejen jako přítele, ale také jako herce. Na Fešáka Huberta by prý mohl koukat pořád, stejně jako na představení Jakub a jeho pán, v němž Heřmánek exceloval spolu s Jiřím Bartoškou už v ústeckém Činoherním studiu. „Klobouk dolů, pro mě budeš stále ten nej nej!“ vzkázal svému příteli.

Přestože ho Heřmánkův odchod hluboce zasáhl, jeho pohnutkám rozumí. „Jakmile přijdou zdravotní problémy, je to v háji. Velmi mu rozumím, udělal bych to podobně,“ řekl zpěvák s tím, že Heřmánek prostě nechtěl, aby si ho lidé pamatovali jinak než jako velkého frajera.

Heřmánek zemřel v sobotu ve věku 76 let, svůj život ukončil na střelnici na Příbramsku. V případu byla nařízena soudní pitva. Kriminalisté událost prověřují i pro podezření z trestného činu účasti na sebevraždě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nohavica jezdí po koncertech tak, aby se na něj lidé těšili. Jak to má s hraním v Ostravě?

Tagy:
úmrtí zdraví Milan Drobný Showtime sebevražda Karel Heřmánek