Nové svědectví o smrti Karla Heřmánka. Před sebevraždou napsal dlouhou SMS své manželce

V manželce Haně měl Karel velkou oporu.

Nekrolog Karla Heřmánka

Smrt herecké legendy Karla Heřmánka, který spáchal sebevraždu na střelnici na Příbramsku, byla šokující a nečekaná. Podle některých svědků jí předcházela SMS zpráva, kterou si ve svém mobilu měl přečíst a následně obrátit zbraň proti sobě. Sled událostí se měl odehrát ale trochu jinak, jak redakci CNN Prima NEWS prozradil herec a jeho blízký kamarád Jan Kuželka.

Tomu, že by herec Karel Heřmánek plánoval sebevraždu, nic nenasvědčovalo. Trápily ho sice zdravotní problémy, potýkal se s bolestivým zánětem trojklaného nervu v obličeji, ale ani to mu nebránilo, aby žil naplno. Začátkem července s manželkou navštívil filmový festival v Karlových Varech, kde pobyl několik dní a velmi si ho užíval.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co Karla Heřmánka dohnalo k sebevraždě? Užíval si života, hýřil aktivitou a ke zbraním měl odpor

Ještě čtrnáct dní před smrtí vyrazil do uzavřené společnosti mezi své herecké kamarády. „Seděl u stolu s Jirkou Bartoškou. Dali jsme si spolu panáčka slivovice. Karel byl ve skvělé náladě, v naprosté pohodě, dobře se bavil. Nebyly na něm znát žádné zdravotní problémy. Někde jsem četl, že měl chodit o berlích, ale chodil úplně normálně. Jeho smrt mě šokovala,“ prozradil CNN Prima NEWS herec Jan Kuželka.

Měl to zřejmě promyšlené, míní

Poblíž místa, kde se Karel Heřmánek v sobotu 24. srpna zastřelil, má chalupu. Tragédii byl přítomný i Kuželkův kamarád, který mu popsal, co se v osudný moment stalo. „Karel si před časem zaplatil zážitkový kurz střílení. Ten den byli na střelnici ještě další dva, kteří si kurz zaplatili. Ti tam s sebou měli doprovod, který si je u toho natáčel a fotil. Karel vystřelil tři rány na terč, usmíval se, pak napsal dlouhou SMS zprávu své ženě Haničce, kterou už ale neodeslal. Namířil zbraň proti sobě a zastřelil se. Policie pak všem zabavila mobily, protože v nich mohli mít videa a fotky z toho neštěstí,“ uvedl Jan Kuželka pro CNN Prima NEWS.

S Karlem Heřmánkem ho pojilo dlouholeté přátelství, dobře se znal i s jeho synem Karlem. „Měl úžasnou, báječnou rodinu, skvělé, talentované děti, byl finančně zajištěn, nevím, co ho k tomu vedlo. Jestli se bál, že by kvůli tomu zánětu trojklanného nervu už nemohl hrát...  Nevím… Ale myslím si, že to nebyl zkrat, ale měl to promyšlené. Byl odpůrce zbraní a teď najednou si zaplatil kurz střílení. Je to strašné neštěstí a tragédie. Karel byl báječný člověk a herec. Bude strašně moc chybět,“ uzavřel Jan Kuželka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, televizní komentátorská legenda a otec herce Michala Suchánka. Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života, říká

Tagy: