Zpěvák slavné skupiny Blink-182 bojuje s rakovinou. Bojím se, přiznal rocker

Americký zpěvák a baskytarista Mark Hoppus bojuje s rakovinou. Člen slavné punkrockové skupiny Blink-182 to oznámil na sociálních sítích. Nespecifikoval, o jaký typ rakoviny se jedná ani jak závažný jeho stav je. Už několik měsíců ale chodí na chemoterapie.

Hoppus o své nemoci informoval fanoušky na sociální síti Instagram. „V uplynulých třech měsících chodím kvůli rakovině na chemoterapie,“ píše zpěvák a baskytarista úspěšné kapely Blink-182. Zároveň se přiznal, že má z nemoci strach. „Je to na prd a bojím se, ale zároveň mám štěstí na neuvěřitelné doktory, rodinu a přátele, kteří mi pomáhají se přes to dostat,“ popsala punkrocková hvězda.

Podrobněji se ale ke svému zdravotnímu stavu nevyjádřil, fanoušci tak netuší, o jaký typ rakoviny jde ani v jakém je stadiu. Je mu ale jasné, že s rakovinou bude minimálně ještě nějaký čas bojovat. „Stále mám před sebou měsíce léčby, ale snažím si zachovat naději a být pozitivní,“ dodal Hoppus s tím, že se na všechny fanoušky brzy těší na koncertech.

Svůj vzkaz ještě doplnil fotografií ze zdravotnického zařízení. „Ahoj. Jednu léčbu rakoviny, prosím,“ připsal k ní.

Poslední zakládající člen

Hoppus je poslední ze zakládajícího tria, který v kapele zůstal. Slavnou a oceňovanou punkrockovou skupinu založil v roce 1992 s kytaristou Tomem DeLongem a bubeníkem Scottem Raynorem.

V roce 1998 Raynor kapelu opustil kvůli problémům s alkoholem. Jako náhradníka si zbylí členové vybrali Travise Barkera, který dnes bývá označován za jednoho z nejlepších žijících bubeníků. DeLonge pak skupinu opustil v roce 2015, kdy jej nahradil Matt Skiba.

Největší úspěchy zaznamenala kapela na přelomu milénia. V roce 1999 vydali hudebníci veleúspěšnou desku Enema of the State a úspěch sklidilo také o dva roky mladší album Take Off Your Pants. Celkem skupina Blink-182 dosud vydala osm studiových alb.

Sám Hoppus napsal řadu písní, které hraje nejen jeho kapela. V minulosti byl také členem skupiny +44 a od roku 2019 vystupoval společně s mladým hudebníkem Alexem Gaskarthem v kapele Simple Creatures.

Tagy:
hudba léčba rakovina rock punk Blink-182 Mark Hoppus