Zpěvák Wohnoutů boural na motorce. Jsem de facto nepohyblivý, vzkázal z albánské nemocnice

Zpěvák Matěj Homola z kapely Wohnout

Zpěvák kapely Wohnout Matěj Homola a jeho přítelkyně Andrea měli v Albánii nehodu na motorce. Hudebník skončil se zlomenou klíční kostí v nemocnici, jeho partnerka s odřeninami.

Z Česka přes Rakousko k italským ostrovům a pak až do Albánie vyrazili Matěj Homola a jeho přítelkyně Andrea na motorkách. Dva dny před koncem výletu se jeli společně na jednom stroji vykoupat, ale zastavila je nehoda, když jim do cesty vběhl pes.

„Když člověk spadne na motorce v Albánii a pošle fotku z nemocnice, tak se spousta lidí osype. Kdežto kdybych boural v Rakousku, tak se nikdo ani nediví,“ pronesl Homola pro pořad ShowTime na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pastrňák poprvé ukázal fotografii miminka. Více takových gólů, rozplývají se lidé

„Stala se nám taková nehoda v malé rychlosti, kdy nám do cesty vběhl pes. Blbě jsme spadli a já mám zlomenou klíční kost, kvůli čemuž jsem momentálně de facto nepohyblivý,“ popsal zpěvák. Prý se ale nejedná o nic vážného. „Je to bolestivé, ale hlavně otravné. Jinak je všechno v pohodě, nálada dobrá, jsem na pěkném místě,“ dodal.

Mrzí ho, že nestihne s kapelou vystoupit

Nejvíce ho tak podle svých slov trápí víkendové koncerty Wohnoutů, kterých se nestihne zúčastnit. „Vlastně by to nebyl takový problém, kdybychom o víkendu neměli koncerty, na který jsem se chtěl vrátit. Bohužel kluci tenhle víkend odehrají ve třech. Jak to bude s dalšími, se uvidí,“ uvedl Homola.

O něco lépe z nehody vyvázla jeho přítelkyně. „Je trochu potlučená, kulhá, ale je provozuschopná,“ řekl Homola. „Myslím, že pes, který do cesty vběhl, odešel po svých,“ sdělil ve vysílání.

Jako by trestní oznámení podal pes

Kromě nehody popsal zpěvák i následné peripetie s albánskou policií. „Vzhledem k tomu, že jsme fakt dlouhou dobu strávili na policejní stanici, tak jsem měl pocit, jestli ten pes nepodal trestní oznámení. Protože bych řekl, že tu je větší byrokracie než u nás,“ zmínil.

Pokutě se nakonec nevyhnul. „Zaplatil jsem 20 eur za služby policistům, že se tomu vůbec věnovali. Na druhou stranu 20 eur za pětihodinovou práci asi 20 policistů mi nepřijde jako velký honorář,“ pokračoval v dobré náladě.

V nemocnici si Homola podle reportérky CNN Prima NEWS Andrey Ježkové poleží asi týden, než poleví bolesti a bude schopen dojít na letiště. „Jsem si vědom toho, že jízda na motorce je vždy riziková, může mít velké následky, v autě bouchne v padesáti pytel a nestane se nic. Máme naježděno statisíce km po celém světě bez nehody a teď to bylo neovlivnitelný,“ uzavřel již vážněji zpěvák.

Tagy: