Zrádci bodují u diváků. Konečně něco napínavého, píší. Chválu sklízí i moderátor Vojta Kotek

Zrádci (1)

Na Primě odstartuje světový hit Zrádci

Detektivní hra Zrádci přinesla na české obrazovky vzrušení a napětí. První díl s charismatickým moderátorem Vojtou Kotkem zaujal především mladé diváky. Jejich podíl u televizních obrazovek byl 31,87 procenta v afinitní cílové skupině 15–40 let. Celkem si nový pořad televize Prima nenechalo ujít 579 tisíc diváků starších 15 let. Sledující vyzdvihovali atraktivní prostředí, chytrou strategii hry a výkon Vojtěcha Kotka.

Diváci přijali první díl Zrádců převážně pozitivně a mnozí hovoří o skvělé podívané, která je zcela pohltila. „Super hra, konečně něco napínavého,“ napsala jedna z divaček na instagramovém účtu pořadu. Další komentáře rovněž vyzdvihovaly originalitu show: „Seděla jsem jako přikovaná a sledovala to. Zatím to vypadá dost slibně,“ komentovala jedna z fanynek. Přes obecné nadšení přinesla show některým divákům i napětí z neznámého: „Konečně máme důvod se těšit na neděli,“ přidávali další fanoušci.

ČTĚTE TAKÉ: Všechny předsudky hoďte za hlavu, vzkazuje režisér Zrádců Krug. Jaký je Kotek hradní pán?

Velkou roli v úspěchu prvního dílu sehrál moderátor Vojtěch Kotek, jehož charisma a nadhled dodaly hře dynamiku. „Konečně nějaká změna v reality show a konečně moderátor, který dokáže svojí roli prožít a zaujmout diváka,“ napsal jeden ze sledujících. „Pan Kotek tam sedí jak p*del na hrnec,“ uvedl další.

Zvláštní zmínku si zaslouží i samotné pojetí hry. Kromě dramatických zvratů je součástí i psychologický aspekt – soutěžící musí neustále balancovat mezi důvěrou a podezřením. Tento formát je novinkou na české scéně a právě jeho originality si mnozí diváci cení. „Zrádci přinášejí do naší televize něco jiného, je to napínavé a plné emocí,“ sdílí svůj názor další komentující na sociálních sítích.

Detektivní hra Zrádci okouzlila mladé diváky

Formát Zrádců nadchl především mladé publikum. Jejich podíl u televizních obrazovek byl 31,87 % v afinitní cílové skupině 15–40 let. Celkem si tuto novou detektivní hru nenechalo ujít 579 tisíc diváků starších patnácti let.

Zrádci jsou v současné době nejúspěšnějším novým formátem, který je postupně uváděn na většině světových trhů. Americká mutace The Traitors v minulém týdnu získala Emmy za nejlepší pořad svého žánru. Základním principem pořadu je zábavná hra Městečko Palermo usíná, která se dočkala velké obliby a je dominantní zábavou prázdnin. Skupiny soutěžících plní denní úkoly, ale zásadní je, že každou noc skupina zrádců jednoho z účastníků ze hry vyloučí. Zbylí účastníci mají možnost hlasováním domnělého zrádce odhalit a toho ze hry vyřadit. Celou dobu divák sleduje klasickou a vlastně i oblíbenou zápletku – kdo vyhraje? Věrní, nebo zrádci? A na tajemnosti ještě přidává působivé prostředí hradu, kde se Zrádci natáčeli – majestátní Křivoklát.

Pokud jste hru Zrádci nestihli sledovat v neděli večer na Primě, přehrajte si ji online na prima+, kde je již v předpremiéře i druhý díl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zrádci a Věrní. Kdo je kdo v nové detektivní hře?

Tagy: