Na severu Číny se zřítil dálniční most. Zemřelo nejméně 38 lidí, desítky se pohřešují

V Číně spadl dálniční most.

V Číně spadl dálniční most

Počet obětí po částečném zřícení dálničního mostu v severozápadní čínské provincii Šen-si stoupl na 38. Dalších 24 lidí se stále pohřešuje. Uvedla to agentura AP s odvoláním na zprávu čínské televize CCTV. Při neštěstí se před dvěma týdny zřítily dvě desítky vozidel do rozbouřené řeky, jednu osobu se podařilo zachránit.

Most v provincii Šen-si se podle místních úřadů zřítil v důsledku prudkého deště a bleskových povodní. Podle CCTV spadlo do řeky nejméně 25 aut a týmy pátraly po obětech kilometry po proudu řeky, která prochází horským údolím a voda v ní je nyní rozbouřená. Záchranáři následně vyprostili z řeky pět automobilů, napsala státní tisková agentura Nová Čína.

ČTĚTE TAKÉ: Číňanka si šla zaplavat s nafukovacím kruhem. Dravý proud ji odnesl 80 kilometrů od pobřeží

Fotografie, kterou krátce po incidentu zveřejnila tisková agentura Nová Čína, ukazovala, že část mostu se utrhla a ohnula v téměř 90stupňovém úhlu do hnědé vody valící se pod ním. Zřícení vyvolalo otázky týkající se bezpečnosti čínských silnic a mostů, které byly v posledním desetiletí budovány velkou rychlostí. Při podobném zřícení v provincii Kuang-tung v květnu zahynulo téměř 50 osob.

Deště způsobily řadu sesuvů půdy a záplav v celé Asii. Tento týden si v Číně vyžádal 48 obětí tajfun Gaemi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Pašerák se v Číně nezvyklým způsobem snažil propašovat více než sto plazů. Měl je schované v kalhotách

Tagy:
dálnice most hodnoty Čína katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události dálniční most pád mostu