Záběry plné bolesti. Absolonová se na rozloučení se Zagorovou neubránila slzám

Zdrcená Monika Absolonová.

Lidé se loučí s Hanou Zagorovou, ve frontě čekali od ranní hodin

Protože se zpěvačka Monika Absolonová nemohla zúčastnit úterního pohřbu pro úzký okruh příbuzných a přátel zesnulé Hany Zagorové, dorazila na poslední rozloučení pro veřejnost. Do pražského Divadla Kalich přišla s doprovodem. Působila rozhozeně, pod černými brýlemi skrývala slzy.

Známá zpěvačka si se Zagorovou byla velmi blízká. Setkávaly se díky hudbě – pracovně, ale i nepracovně. Při návštěvě Divadla Kalich si Absolonová skrývala slzy za slunečními brýlemi. Do síně měla vejít zadní vchodem.

Absolonová se úterního pohřbu, kam dorazili přátelé a příbuzní Zagorové, nemohla účastnit, a to kvůli pracovním povinnostem. Je totiž průvodkyní chystaného pořadu o svatbách na Primě, a v čase, kdy se konala zádušní mše, se natáčela jedna ze svateb.

Byly spřízněné duše

Pro web Blesk uvedla, že ji neúčast velmi mrzela. „Vůbec si neumím představit, jak je Štefanovi. Jejich vztah byl nesmírně hluboký a vzájemně se potřebovali. Byli spřízněné duše,“ doplnila smutně zpěvačka.

Se Zagorovou se prý potkávaly mimo práci, také spolu zazářily v několika muzikálech. Jedním z nich bylo představení Mona Lisa v roce 2008, ve kterém Zagorová ztvárnila matku Absolonové. „To už jsme si i tykaly. Hanka se střídala s Helenou Vondráčkovou a Lindou Finkovou, které byly obě skvělé, ale když jsem hrála s Hankou, vždycky jsem brečela. Je to taková smutná, dojemná scéna, byla jsem z toho na mrtvici,“ vzpomínala Absolonová na konec muzikálu.

„Měla jsem tam nejtěžší píseň, pan profesor Eduard Klezla mi kladl na srdce, že nesmím plakat, protože se mi sevře hrdlo. Jenže tomu se nedalo poručit. Takže když hrála Hanka, věděla jsem, že jsem v háji a čekají mě muka a boj s vysokými tóny v krku,“ dodala Absolonová.

Tagy: