Poslední loučení se Zagorovou: Vondráčková nedorazí kvůli zdraví. Omluvila se i Absolonová

Hana Zagorová a Monika Absolonová

Monika Absolonová si byla s Hanou Zagorovou velice blízká a nejednou si společně zazpívaly také na divadelních prknech. Na její zádušní mši ale bohužel nedorazí. Důvodem jsou pracovní povinnosti, které nelze zrušit, přiznala muzikálová zpěvačka deníku Blesk. Na posledním rozloučení bude chybět také Helena Vondráčková.

Absolonová je průvodkyní chystaného pořadu o svatbách na Primě a v čase, kdy se bude konat zádušní mše, se bude natáčet jedna ze svateb. „Na rozloučení nemůžu být. Mám práci, natáčení, které nejde zrušit. Hrozně mě to mrzí,“ přiznala deníku Blesk zpěvačka. Ačkoliv na mši do kostela nedorazí, přijde se s dlouholetou přítelkyní rozloučit ve středu do Divadla Kalich, kde bude probíhat pieta pro veřejnost.

„Vůbec si neumím představit, jak je Štefanovi. Jejich vztah byl nesmírně hluboký a vzájemně se potřebovali. Byli spřízněné duše,“ doplnila smutně zpěvačka.

Se Zagorovou se prý potkávaly mimo práci, také spolu zazářily v několika muzikálech. Jedním z nich bylo představení Mona Lisa v roce 2008, ve kterém Zagorová ztvárnila matku Absolonové. „To už jsme si i tykaly. Hanka se střídala s Helenou Vondráčkovou a Lindou Finkovou, které byly obě skvělé, ale když jsem hrála s Hankou, vždycky jsem brečela. Je to taková smutná, dojemná scéna, byla jsem z toho na mrtvici,“ vzpomínala Absolonová na konec muzikálu.

„Měla jsem tam nejtěžší píseň, pan profesor Eduard Klezla mi kladl na srdce, že nesmím plakat, protože se mi sevře hrdlo. Jenže tomu se nedalo poručit. Takže když hrála Hanka, věděla jsem, že jsem v háji a čekají mě muka a boj s vysokými tóny v krku,“ dodala Absolonová.

Posledního rozloučení se nezúčastní ani Helena Vondráčková. „Z dnešní zádušní mše jsem se Štefanu Margitovi telefonicky ze zdravotních důvodů omluvila. Budu ale na dálku s ním i s Hankou, kterou jsem měla moc ráda a do posledních dnů před jejím nečekaným odchodem jsme byly v kontaktu. Podporovala jsem ji v boji s jejími zdravotními problémy a věřila jsem, že je překoná. S jejím odchodem se těžko smiřuji a bolí to,“ uvedla Helena Vondráčková

Tagy: