Aby tě ďábel vzal, křičeli na muže podezřelého z vraždy. Přišla si pro něj zásahovka

Novým Sedlem na Sokolovsku otřásla brutální vražda. Obětí je 42letá žena, vrahem má být její známý ze sousedního paneláku. Žena zemřela v noci na sobotu. Podezřelého z vraždy zadržela zásahovka v neděli večer.

Emoce v obyvatelích sídliště v Novém Sedle na Sokolovsku vřely. Vražda tamními otřásla. Průchod strachu a vzteku dali najevo ve chvíli, kdy zásahová jednotka odváděla muže podezřelého z vraždy k výslechu. „Aby tě ďábel vzal, ty zm**e,“ volal jeden z obyvatel. Ani další nešetřili nadávkami.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvrat u zmizelé ženy z Liberce. Má být obětí vraždy v Praze, nebezpečný muž je na útěku

Ozbrojení policisté si pro muže přišli domů. Žil asi sto metrů vzdušnou čarou od ženy, kterou měl ubít k smrti. „My jsme zrovna večeřeli. Najednou jsme slyšeli rány, malý začal brečet. Otevřel jsem dveře, ale automaticky nás vyhnali a vzali ho,“ popsal soused podezřelého.

O tom, že vraždě předcházela hádka, hovořil i údajný vrah. „Dvojice měla mít slovní rozepři ohledně získání omamných a psychotropních látek. Po tomto slovním konfliktu měl muž ženu fyzicky napadnout. Jednat měl s úmyslem ženu usmrtit a pro sebe získat majetkový prospěch,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Zavražděná žena se s mužem znala. Podle sousedů k ní do bytu chodil poměrně často. A nebyl prý sám. „Prodávala drogy. Jestli byla jedna nebo dvě hodiny ráno, večer, pořád na ni někdo zvonil, klepal, dveře se netrhly,“ tvrdili sousedé zavražděné ženy.

Před vchodem do domu, kde žena násilnou smrtí zemřela, vzniklo improvizované pietní místo. Lidé sem od soboty nanosili desítky svíček, květiny a několik sošek andělů.

48letému muži hrozí výjimečný trest. V roce 2001 ho totiž za pokus o vraždu poslal na 14 let za mříže plzeňský soud. Tehdy napadl a okradl 79letou ženu. Podle rozsudku peníze utratil v herně. Žena tehdy přežila jen díky tomu, že předstírala smrt.

Tagy:
drogy smrt vražda sousedé podezřelý nadávky Nové Sedlo okres Sokolov Zásahová jednotka