Sousedé popsali muže podezřelého z vraždy ženy v Praze: Dělal skladníka, byl bezproblémový

Je nebezpečný a zřejmě i ozbrojený, upozorňuje policie v souvislosti s pátráním po 42letém muži z Lázní Libverda, který je podezřelý z vraždy. Zbraní se podle všeho měl často chlubit i sousedům. Obětí vraždy v pražském hotelu má být podle informací Krimi zpráv pohřešovaná žena z Liberecka.

Podezřelý muž má podle informací Krimi zpráv pocházet z Lázní Libverda. Mezi místními se mluví o tom, že u sebe nosil zbraň, kterou se často i chlubil. „Já jsem ho viděl zdálky někdy na zahradě, přijel sem jednou, dvakrát, pozdravil jsem ho, a to je všechno,“ prohlásil jeden z obyvatel obce. „Viděla jsem ho jednou v životě na plese, byl ke mně docela milý. Pracoval tady jako skladník,“ doplnila další z místních.

Podle starosty obce Jana Pospíšila ale muž v Lázních Libverda dlouho nebyl. „Už jsem ho delší dobu, tak rok, neviděl. Ale myslím, že v minulosti neměl žádné problémy,“ řekl webu iDnes Pospíšil. Sousedé se pak shodli na tom, že by do 42letého muže neřekli, že by byl schopen spáchat vraždu. „Žádné problémy s ním nebyly, proto mě dost zaskočilo, když mi manželka poslala, proč po něm policie pátrá,“ podivil se podle zpravodajského deníku další z obyvatel.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrat u zmizelé ženy z Liberce. Má být obětí vraždy v Praze, nebezpečný muž je na útěku

Policisté po něm pátrají od neděle, a to zřejmě v souvislosti s vraždou pohřešované ženy z Liberecka. K té mělo podle informací Krimi zpráv dojít v jednom z pražských hotelů. Po brutálním činu pak měl Kraus odjet autem mrtvé ženy. Podle vyšetřovatelů může být kdekoliv v republice a není vyloučeno, že už odjel i za hranice.

Ženu hledali policisté od soboty. Zmizení nahlásil její přítel, když se nevrátila domů ze služební cesty a nebrala ani telefon. „Pátrání po pohřešované ženě jsme odvolali, protože jsme ji našli. (…) V tuto chvíli k této pátrací relaci nemůžeme sdělit více informací,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Na pracovní cestu měla odjet stejným typem auta, ve kterém měl muž po vraždě zmizet. Vše tedy nasvědčuje tomu, že o život přišla právě ona. Z oficiálních zdrojů informaci ale zatím nikdo nepotvrdil.

Muže nakonec policisté našli mrtvého v Polsku.

Tagy:
policie vražda zbraň pátrání Liberec Praha Policie České republiky Lázně Libverda