Agresivní muž v Praze: Pral se u čerpací stanice, pak řádil na poliklinice

Muž se pral u čerpací stanice.

Pražští strážníci dvakrát zasahovali proti agresivnímu muži

Agresivního muže v motorkářské přilbě krotili strážníci v pražských Modřanech. Nejprve napadl obsluhu čerpací stanice, kde ho hlídka nakonec zpacifikovala. Jenže se nepoučil – o několik hodin později řádil na místní poliklinice, kde pro změnu prskal na lidi i jídlo v bufetu.

Mávající obsluha čerpací stanice upoutala pozornost hlídky strážníků, kteří ve čtvrtek nad ránem projížděli ulicí Československého exilu. Hned jim bylo jasné, co se děje – u dveří stáli dva muži, kteří do sebe strkali. Vzápětí hlídka zjistila, že jeden muž je agresor a druhý se snaží jeho útokům bránit.

Problémy u pumpy dělal muž už den předtím – přijel na skútru a přímo mezi stojany odhodil nedopalek od cigarety. A přesně to udělal i tentokrát. Když ho obsluha napomenula, rozlítilo ho to natolik, že se neuklidnil ani po příjezdu strážníků – naopak jejich přítomnost ho ještě víc vyprovokovala. Začal hlídku napadat, a proto od strážníků dostal pouta. Následně nadýchal 1,25 promile a převzali si ho státní policisté.

Jen o několik hodin později strážníci vyjížděli do Modřanské polikliniky – podle volání na tísňovou linku měl být uvnitř muž bez roušky, který obtěžoval ostatní. „Nalezli ho v bufetu, kde se choval skoro nepříčetně, křičel, prskal na lidi stejně jako na vystavené zboží a byl velmi vulgární a agresivní,“ řekla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Jeho agresivita navíc stále stoupala a začal napadat i samotné strážníky, kterým dokonce vyhrožoval fyzickou likvidací – hlídka ho tak předvedla na nedalekou policejní služebnu, kde se ukázalo, že je to ten samý čtyřiapadesátiletý muž, který řádil na čerpací stanici.

Tagy: