Brutální útok na Moravě: Pes mi trhal nohy a jeho pán mi kopal do hlavy, tvrdí napadený

Buldok

Rozhovor se zraněným mladíkem

Kriminalisté na jižní Moravě vyšetřují brutální útok. Mladík měl na ulici v Rousínově nečekaně zaútočit na muže a poštvat na něj i svého psa. Ten pak skončil s vážnými zraněními v nemocnici. Hrůzný zážitek popsal před kamerou Krimi zpráv CNN Prima NEWS.

„Ležel jsem v krvi na zemi, v bolestech, křičel o pomoc a měl jsem pocit, že mně už asi nikdo nepomůže. Psa jsem se snažil vyrvat z nohou a do toho mě ten pán kopal do hlavy. Myslel jsem v tu chvíli, že jsem mrtvý,“ popsal 41letý napadený muž.

Vše prý začalo tím, že mu chtěl agresor do hrnku s kávou, kterou si dával za domem o pauze v práci, hodit nedopalek cigarety. „Když se proti tomu muž ohradil, agresor jej pěstí srazil k zemi, navíc na něj poštval svého psa,“ sdělil mluvčí PČR Jihomoravského kraje David Chaloupka.

Křičel na mě, že jsem mrtvý

Pro napadeného muže je zážitek stále dost emotivní. „Říkal ‚trhej‘. Pes mi začal trhat nohy, roztrhal mi gatě, maso mi vytrhával...,“ líčil. Proč na něj mladík zaútočil a poštval na něj amerického stafordšírského teriéra, napadený muž prý vůbec netuší. V tu chvíli jen bojoval o život a ze všech sil se snažil dostat k domu, kde bydlí.

„Zazvonil jsem na sousedy, ti mě zachránili. Pán se na to celé díval, viděl, jak mi pes trhal nohu. Potom přiběhl jiný pán s klackem a toho psa naštěstí odehnal. Obviněný se na to díval z druhé strany ulice, vůbec nic nedělal. Křičel na mě, že už jsem mrtvý,“ svěřil se.

„Najednou, po dvaceti minutách, vidíte svého muže totálně od krve, rozcupovaného na cucky, měl rifle úplně na třásně, bundu rozškubanou, že z ní lítalo peří a jenom naříkal a ležel celý zkrvavený, jako z nejhoršího hororu,“ sdělila manželka napadeného muže.

Agresor je ve vazbě

Záchranáři vážně zraněného muže, který měl i zlomená čtyři žebra, okamžitě transportovali do nemocnice. Tam zůstal déle než týden. Útočníka policisté chvíli po incidentu zadrželi.

„Agresor je podezřelý z pokusu trestného činu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Aby nemohl v trestné činnosti pokračovat, soudce ho poslal do vazby,“ dodal mluvčí Chaloupka.

S případy, kdy agresor použije k útoku na člověka jako zbraň psa, se policisté příliš často nesetkávají. Tento je navíc výjimečný i obrovskou mírou brutality.

Tagy: