Válka s aktivisty v Mnichově přitvrzuje. Řidiči ruply nervy, nabral je na kapotu a odvezl pryč

V bavorské metropoli Mnichov v pondělí zkolabovala doprava. Aktivisté hnutí Poslední generace totiž zablokovali jedny z nejvytíženějších komunikací ve městě. Některým řidičům došla s protestujícími trpělivost, nabrali je na kapotu a vyrazili kupředu, píše web týdeníku Focus.

Nejkomplikovanější situace byla na městském okruhu směrem na Innsbruck. Aktivisté se v dešti posadili na silnici a blokovali motoristům pohyb. Na místo protestů dorazila policie, která se pokoušela protesty rozehnat, ale neměla šanci, píše web týdeníku Focus.

ČTĚTE TAKÉ: Klimaaktivisté se přilepili a blokovali dálnici. Řidič kvůli nim napasoval auto pod kamion

Během pár minut začala doprava ve městě kolabovat. Vytočení řidiči vyskakovali z aut a odtahovali aktivisty. „Mezer“ okamžitě začali další řidiči využívat a snažili se projet.

Takové štěstí mělo jen pár řidičů, ale ani ti „nevyhráli“. Další aktivisté se je snažili všemi možnými prostředky zastavit. Vrhli se jim pod kola, nebo v případě stříbrného pegueotu na kapotu, které se drželi jako klíšťata, i když s nimi řidič pokračoval v cestě.

Aktivisté organizace Poslední generace oznámili, že chtějí přeměnit Mnichov na „baštu protestu“ před veletrhem mobility IAA, který se bude konat na začátku září, uvádějí stránky hnutí Poslední generace.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zbourání nové silnice

Tagy: