Alcaraz nedal ve Wimbledonu Djokovičovi šanci. Získal druhý grandslam v řadě

Jednadvacetiletý španělský tenista Carlos Alcaraz ve finále Wimbledonu porazil 6:2, 6:2 a 7:6 Srba Novaka Djokoviče a obhájil titul. Celkově si připsal čtvrtý grandslamový triumf. Vyrovnal také bilanci vzájemných zápasů. Alcaraz výhrou na Wimbledonu navázal na měsíc starý triumf z francouzského Roland Garros.

Alcaraz nedal v úvodních dvou setech sedmatřicetiletému Djokovičovi šanci. Sedminásobného wimbledonského šampiona navíc viditelně limitovalo před měsícem operované koleno a do první i druhé sady vstoupil ztrátou podání.

ČTĚTE TAKÉ: Šílené, asi hraji nejlepší tenis kariéry. Super šťastná Krejčíková byla ve finále v transu

Ve třetím setu se ale Djokovič rozehrál a s Alcarazem držel krok až do stavu 4:4. Pak mu ale mladý Španěl sebral podání, v následujícím gamu se ujal vedení 40:0 a mohl zápas ukončit.

Alcaraz ale neudržel nervy na uzdě, Djokovič všechny tři mečboly odvrátil, srovnal a vynutil si tie-break. V něm už měl ale opět navrch Alcaraz a zkrácenou hru pro sebe získal poměrem 7:4.

Alcaraz si v této sezoně připsal druhý grandslamový triumf, poté co navázal na měsíc starý úspěch z Roland Garros. Na kontě má také vítězství z US Open z roku 2022 a v grandslamových finále si drží stoprocentní bilanci 4:0.

Pohár pro vítěze Alcaraz převzal od britské princezny Kate, která je od roku 2016 patronkou All England Clubu. Oblíbená členka královské rodiny se objevila na veřejnosti teprve podruhé od května, kdy oznámila, že se léčí s rakovinou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vondroušová s Muchovou se oblékly do olympijského. Upozorňují na jeden problém

Tagy:
tenis titul Wimbledon výhra finále tenista Novak Djoković dvouhra Carlos Alcaraz