All inclusive půl kilometru nad zemí. V Šanghaji se otevírá nejvyšší hotel na světě

V čínském mrakodrapu Šanghajská věž, nejvyšší budově v zemi, se v červnu otevřel nejvyšší hotel na světě s názvem J Hotel. Luxusní pokoje se nacházejí v nejvyšších patrech 632 metrů vysoké budovy. Pokojů je v hotelu celkem 165.

Mimo klasických pokojů se v J Hotelu nachází také několik prostorných apartmánů. V Šanghajské věži je non-stop k dispozici komorník, hosté si mohou v ubytovacím zařízení zaplavat v bazénu či relaxovat v lázních. V každém pokoji pak na návštěvníky čekají i typické čínské soupravy na přípravu čaje.

Ve vybraných apartmánech pak člověk nalezne ložnici, studovnu, salónek, kuchyni či převlékárnu. Za luxus se ale v Šanghaji platí. Za noc v nejlevnějším pokoji nocležník zaplatí 3 601 juanů (12 tisíc korun), zato za spánek v apartmánu až 67 628 juanů (224 tisíc korun).

Pokud hosta J Hotelu začne sužovat hlad, může si vybrat hned ze sedmi restauračních zařízení v mrakodrapu. Krom čínské kuchyně se tamní šéfkuchaři specializují také na italské či japonské pokrmy. Jedna z restaurací se nachází i v nejvyšším 120. patře Šanghajské věže.

J Hotel vlastní společnost Jinjiang International, která spravuje v Šanghaji hned několik ubytovacích zařízení.

Je otázkou, zda se nově otevřený unikátní hotel dostane díky svým parametrům do Guinnesovy knihy rekordů. Publikace totiž zohledňuje zpravidla pouze budovy, které slouží výhradně jako hotel. Jenže v Šanghajské věži okupuje J Hotel pouze vrchní patra. Dle měřítek knihy rekordů je tak nejvyšším hotelem světa Gevora Hotel v Dubaji. Ten je přitom vysoký „pouze“ 356 metrů.

Tagy: