Vyhrála 30 milionů, peníze si ale neužila. Manžel ji i dceru zabil, pak zastřelil sebe

Město Calera v Oklahomě zasáhla velká tragédie. Dvaačtyřicetiletý John Donato tam zastřelil svou manželku Tiffani Hillovou a jejich roční dceru Leanne, poté obrátil zbraň i proti sobě. Krvavý incident se odehrál devět měsíců poté, co Hillová vyhrála v loterii 1,4 milionů dolarů (přibližně 30 milionů korun).

Tragédie se odehrála v rodinném domě 30. července krátce před pátou hodinou odpolední. V době útoku se v domě nacházely další tři děti, těm se ale naštěstí nic nestalo. Podle tamních úřadů malá Leanne byla ještě nějakou dobu na živu, svým zraněním podlehla až v tamní nemocnici.

Tiffani vyhrála v kalifornské loterii loni v listopadu, za Johna se provdala o několik měsíců později. Po svatbě se spolu s ním a svými dětmi přestěhovala na oklahomský venkov. Podle webu Mirror.uk mohly být právě peníze jádrem konfliktu mezi dvojicí.

„Zda byly peníze příčinou tragédie, se nikdy nedozvíme. Víme však, že mezi nimi vyvolávaly časté hádky,“ řekla právnička Theresa McGeheeová, která zastupuje rodinu zesnulé Tiffani.

Podle McGeheeové mohlo být motivem vraždy také to, že Tiffani prý plánovala manžela opustit. „O radu ohledně problémů žádala rodinu. Zajímalo by mě, jestli by to dopadlo jinak, kdyby se obrátila na krizové centrum,“ zamyslela se. Donato totiž údajně svou partnerku týral. Tiffani se před smrtí své rodině svěřila, že už s ním nechce žít.

Příbuzní Hillové se rozhodli o této tragédii veřejně promluvit, aby varovali ostatní, kteří čelí domácímu násilí. „Nejvíce ze všeho si přejeme, aby se z této tragické smrti poučily další oběti. Doufáme, že nás slyšíte a uvědomíte si, že to příště můžete být vy nebo vaše dítě,“ uvedli.

Rodina zesnulé založila sbírku na webu GoFundMe, která má posloužit na pohřeb a pozůstalým dětem. Všechny tři se nyní nachází ve státní péči. „Tiffani byla dobrosrdečná a krásná osoba. Své děti velmi milovala. Stěží by je spustila z očí. Jejím hlavním cílem na tomto světě byla snaha něco změnit,“ řekla její sestra Jamie Kern.

Tagy: