Venčení psa se změnilo v zážitek na celý život: Ženu vyděsil medvěd, dobýval se do popelnice

Medvěd hnědý je v Evropě největší šelmou.

Žena vyděsila medvěda

Nečekaného návštěvníka našla před svým domem na Floridě jedna Američanka. Když otevřela dveře, vykoukl na ni zpoza rohu medvěd. Jak sama připouští, na aligátory a hady už je zvyklá, medvěd ji ale velmi překvapil. Naštěstí nebyl agresivní.

Rychlé venčení psa se změnilo v zážitek na celý život. „Medvěd se dobýval do sousedovy popelnice a já ho přistihla při činu,“ popsala vyděšená Gina Helselová. „Navzájem se vylekali. Ona nečekala, že tam bude medvěd, a medvěd nebyl připraven na to, že se objeví někdo se psem,“ popsal biolog Mike Orlando.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Medvěd pobíhající v nákladovém prostoru zpozdil letadlo z Dubaje. Do akce museli veterináři

V panice se ženě navíc nedařilo zpočátku trefit klíč do dveří domu. „Vždycky si dávám pozor na aligátory. Vyhlížím hady. A mám velký strach z kojotů, ale na medvědy jsem opravdu nepomyslela,“ líčila Helselová.

Její dům sousedí s chráněnou oblastí. To, že tam medvěda neviděla už dříve, je podle expertů spíše náhoda. Riziko se ale dá minimalizovat. „Abyste z lesa nepřilákali medvěda, je důležité vždy zabezpečit odpadky,“ podotkl Orlando.

Američanka je ráda, že se nikomu z nich nic nestalo a že se medvěd rozhodl – stejně jako ona se psem – rychle z místa setkání zmizet.

Tagy: