Deadpool s kolegou křísí třetí nejstarší klub světa. K návratu lámou slavného fotbalového důchodce

Wrexham, třetí nejstarší fotbalový klub světa, se po patnácti letech vrací do profesionální soutěže. Obrovskou měrou se na postupu podíleli američtí herci Ryan Reynolds a Rob McElhenney, kteří klub v roce 2021 koupili a nyní lanaří velšskou ikonu Garetha Balea k návratu na trávníky. Do povědomí široké veřejnosti ho úspěšně propagují i dokumentární sérií „Welcome to Wrexham“ na Disney+, která se v létě dočká své druhé řady.

Po sobotním vítězství 3:1 nad Borehamem Wood propuklo ve městě Wrexham na hranicích s Anglií neskrývané nadšení. Nejstarší fotbalový klub ve Walesu totiž slavil návrat do profesionálního prostředí. Víkendová výhra jim totiž s jistotou zajistila postup do EFL League Two, čtvrté nejvyšší soutěže na britských ostrovech, kde se fotbalisté mohou plně soustředit na hru, protože nemusí chodit do civilní práce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Křížek o hrůzných chvílích: Byl to pád, čekám složité období. S ženou Lucií nastínili další plány

Fanoušci Wrexhamu vděčí za vzestup především dvěma mužům. Představiteli Deadpoola Ryanu Reynoldsovi a dalšímu herci a režisérovi Robu McElhenneymu. Ti klub v roce 2021 odkoupili, finančně stabilizovali a díky dokumentárnímu projektu ve spolupráci s Disney+ se jim daří získávat fanoušky po celém světě.

Hollywoodský sen z Walesu

Po vzoru Netflixu a jejich veleúspěšné série „Sunderland 'Till I Die“ dali nahlédnout do zákulisí organizace. Jako dva nezkušení a fotbalovým prostředím nepolíbení majitelé se snaží klub v sérii nazvané „Welcome to Wrexham“ řídit.

Aby však tým stoupal patry obtížných britských soutěží, potřebuje vykazovat i sportovní kvalitu. Po sobotním postupu mu podle webu National Public Radio gratulovalo několik známých osobností ze světa kopané, například legendární anglický útočník a uznávaný televizní expert Gary Lineker. Přidali se však i hráči, kteří by potenciálně mohli Wrexhamu pomoci na hřišti.

McElhenney se takhle špičkoval na Twitteru s legendárním Garethem Baleem. Nejvýraznější postava novodobé fotbalové historie Walesu, která se po Mundialu v Kataru věnuje golfu, své největší vášni. A dvojice amerických majitelů by ho však ráda viděla dopsat svou poslední fotbalovou kapitolu kariéry doma.

Bývalý ostrostřelec Realu Madrid či Tottenhamu ale není jedinou potenciální posilou, kterou britský fotbal velmi důvěrně zná. Podle serveru Express měl vedení klubu sám nabídnout své služby Hal Robson-Kanu. Dlouholetý hráč Premier League a bývalý velšský reprezentant je však po svém konci v klubu West Bromwich Albion již dva roky bez angažmá. Podle svých slov by ale rád pomohl a svůj plat daroval na charitu.

Mimo něj se spekuluje i o dalších jménech se zkušenostmi z anglické nejvyšší soutěže, bude tak zajímavé sledovat, v jaké sestavě vyběhne Wrexham na hřiště v příští sezoně.

Tagy:
Wales zprávy herec Disney+ fotbalový klub fotbal sport Gareth Bale Rob McElhenney Ryan Reynolds Wrexham