Křížek o hrůzných chvílích: Byl to pád, čekám složité období. S ženou Lucií nastínili další plány

Po dlouhé cestě z věznice se jachtař David Křížek objevil před svým domovem unavený, ale šťastný. On i jeho manželka pro pořad ShowTime na CNN Prima NEWS popsali, jak bude probíhat zařazení do běženého života a na co se nejvíce těší.

„Doufala jsem, že to nebude delší než třetina trestu, že by to mohlo hned po první možnosti klapnout, ale v této kauze člověk neví, nemůže ničemu věřit. Ještě ráno jsem měla strašně stažený žaludek a bála jsem se, jak to dopadne. Když mi David volal, že to dopadlo dobře a mám pokračovat v jízdě, protože jsem vyjela už ráno, byla to velká vlna emocí,“ přiznala někdejší miss Lucie Křížková.

ČTĚTE TAKÉ: Další rána pro seriálovou Brendu v posledním stadiu rakoviny. Manžel ji měl podvádět

Jachtaře Davida Křížka propustili z vězení, odseděl si dva roky za spoluúčast na tunelování Metropolitního spořitelního družstva. Vzorné chování ho dostalo na svobodu dřív než za pět let. „Byla to dlouhá plavba, nestála za moc, ale už jsem v cíli. Pocity jsou skvělé, jsem šťastný,“ popsal své dojmy Křížek. Z vězení zamířil za manželkou Lucií a dětmi.

Syn odjel na školu v přírodě

„David se nyní vrací do rozjetého koloběhu kroužků, závodů a aktivit, které jsme neměnili, protože jsme nevěděli, jak to dopadne. Hned v pátek budeme vyzvedávat Davídka (syna, pozn. red.) ze školy v přírodě a pojedeme na závody, tam už David ‚naskočí‘,“ přiblížila moderátorka.

Jachtař se těší na každodenní chvíle s rodinou i tréninky. „Pojedu na Nové Mlýny, teď mě čeká hrozně složité období, všechno je pro mě vzácnost. Například to, že mám na sobě civil, ne strašné hadry, nebo to, že si dám kafe,“ líčil vášnivě.

Zpráva o propuštění Křížka potěšila nejen manželku Lucii, ale také jejich děti. „Davídkovi jsme (o příjezdu táty) řekli, strašně ho mrzelo, že zrovna odjíždí do školy v přírodě. My mu to ale vynahradíme. U Lolinky (dcera, pozn. red.) nemůžete nic slibovat, tak jsme říkali, že odpoledne možná přijede tatínek, tak jsem ráda, že to splníme,“ dodala Křížková.

Na alkohol není chuť

David v záplavě emocí po propuštění z vězení, nedokázal říct, na co se kromě rodiny těší nejvíc. Nadšení ze svobody bylo tak velké, že zvládal i vtipkovat. „Mám strach, že budu muset pít alkohol. Mám dva roky játra jako miminko a ani na to nemám chuť. Chci si užívat střízlivým rozumem celý svět,“ svěřil se.

V rozhovoru pro ShowTime dodal, že člověk, který žije „rozumný život“, ztrácí vězením úplně nejvíce, protože padá z největší výšky. „Nemyslím movitý majetek, nejsme žádní bohatí lidé, ale žili jsme svobodný život… A to moře, to je největší svoboda na světě. Mám úžasnou rodinu a byl to velký pád,“ přiznal s tím, že největší oporou mu byla jeho žena.

I když to vypadá, že teď bude známý jachtař v jednom kole, čas na rodinnou dovolenou si najde. „V červenci máme rodinnou dovolenou na Balatonu, syn tam má mistrovství Evropy, pak budeme pokračovat do Itálie,“ sdělila Lucie Křížková. Dovolenou rezervovala ještě v době, kdy nevěděla, jaký bude verdikt. „Jsem ráda, že to nebudu muset rušit a že tam budeme společně,“ dodala.

Tagy:
Itálie rodina vězení CNN Prima NEWS věznice sport Showtime jachtař Lucie Křížková David Křížek Metropolitní spořitelní družstvo BRENDA