Amputace nohou a ruky ho nezlomily. Olympijský šampion zveřejnil první foto a oznámil své plány

Ruský olympijský šampion Roman Kostomarov se poprvé od své lednové hospitalizace ukázal veřejnosti. Na sociálních sítích sdílel fotografii a poděkoval blízkým a také lékařům, že ho „vytáhli z onoho světa“. Prozradil také, že jeho boj zdaleka nekončí. „Čeká mě hodně tvrdé práce,“ oznámil krasobruslař.

„Děkuji všem, kteří se o mě strachovali, modlili se za mě a věřili, že se z této velmi těžké situace, kterou mi život přichystal, dostanu. Čeká mě ještě mnoho výzev, ale snad to všechno zvládnu díky své rodině, přátelům a lékařům, kteří mě dostali z onoho světa a dodnes se mnou pracují. Děkuji všem. Ještě mě čeká hodně tvrdé práce,“ napsal Kostomarov pod svou fotografii na Instagramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřela fotbalová legenda. Na MS zdolala Čechoslováky, drží rekord s Messim či Ronaldem

Svým vzkazem potěšil mnohé fanoušky. Podporu mu vyjádřily i známé osobnosti. „Romane, jsi tak silný. Všechno zvládneš. Přeji ti hodně sil a trpělivosti,“ vzkázala Jana Rudkovská, manželka bývalého krasobruslařského šampiona Jevgenije Pljuščenka.

Kostomarov byl začátkem roku hospitalizován kvůli bolesti na hrudi a celkové slabosti. Lékaři u něj diagnostikovali sepsi a pneumonii a umístili ho na jednotku intenzivní péče, kde ho připojili na plicní ventilátor.

Ruská média poté přinášela odlišné informace o tom, o jaké končetiny a o jaké jejich části Kostomarov přišel. Olympijskému šampionovi z Turína, dvojnásobnému mistru světa a trojnásobnému vítězi zlata z mistrovství Evropy byla nejpravděpodobněji amputována kompletní levá noha a spodní část pravé. V březnu měl 46letý sportovec podstoupit také amputaci prstů na levé ruce, informuje web SportMail.

Nyní se jeho zdravotní stav zlepšuje. Začátkem května některá ruská média informovala o tom, že by měl být Kostomarov převezen do Německa, aby se podrobil rehabilitaci. Tyto zprávy však nebyly potvrzeny. „Jsou to jen fámy. Rehabilitace bude probíhat výhradně v Rusku,“ uvedl zdroj zmiňovaného deníku.

Tagy: