Ani Real Madrid, ani Manchester. Ronaldo dokončí smlouvu v Juventusu a vrátí se domů

V profesionálním fotbale působí už 19. sezonu, vyhrál mistrovství Evropy, Ligu mistrů, anglickou Premier League, španělskou La Ligu, italskou Serii A, vstřelil 775 gólů, pětkrát získal Zlatý míč. Stopa, kterou po sobě Cristiano Ronaldo zanechává, mu velmi brzy zajistila status legendy. Pomalu, ale jistě se však vzhledem k jeho věku blíží konec kariéry. Italský novinář Claudio Raimondi řekl, kde by CR7 měl uzavřít úspěchy nabitou kapitolu života.

Momentálně má Cristiano Ronaldo smlouvu v Juventusu Turín – kam přišel v roce 2018 – do června 2022. A co bude pak? Portugalské hvězdě je 36 let, což je věk, kdy už mnozí světoví hráči hodí kopačky do kouta a s obřím výdělkem v zádech vymýšlejí další plány. Vzhledem ke stále vynikající fyzické i herní formě ale u Ronalda zatím není odchod do důchodu na místě.

Objevily se zprávy, že už po konci aktuální sezony by mohl „starou dámu“ opustit a vrátit se do Manchesteru United, kde si ho od roku 2003 postupně začal všímat celý svět. Jenže „Rudí ďáblové“ pravděpodobně nebudou schopní finančně utáhnout transfer, když je Ronaldo v Juventusu ještě pod kontraktem, a k tomu mu vyplácet pohádkové peníze.

Podle novináře Claudia Raimondiho chce pětinásobný vítěz Zlatého míče splnit dohodu s turínským klubem a hrát za něj až do konce příštího ročníku. „Cristiano nemá žádný úmysl Juventus opustit, chce ctít kontrakt, který vyprší v roce 2022, a to zejména z osobních důvodů a vazbě na sponzory,“ uvedl Raimondi pro italskou televizní stanici TV Sport Mediaset.

„Neexistuje šance, že se teď vrátí do Španělska a Realu Madrid, Manchester United pak v tuto chvíli není dostatečně finančně silný,“ dodal novinář.

Na místě by tedy měl být za více než rok jiný návrat. Raimondi uvedl, že poté, co bude příběh Ronalda v Juventusu dopsán do konce, bude CR7 působit dva roky ve Sportingu Lisabon, kde svoji kariéru nastartoval. Ve 12 letech se sbalil z rodného ostrova Madeira a tamní tým CD Nacional vyměnil za akademii slavného portugalského klubu, která byla loni v září přejmenována na Akademii Cristiana Ronalda. V roce 2002 – v 17 letech – si připsal debut za A-tým, o necelých 12 měsíců později už patřil Manchesteru United, který obrovský talent koupil za více než 12 milionů liber.

Ronaldo je momentálně druhým nejlepším střelcem fotbalové historie. Nedávno překonal legendárního Brazilce Pelého, teď už je před ním jen česko-rakouský střelec Josef Bican, jenž na fotbalových trávnících řádil v první polovině 20. století, a to zejména v dresu Slavie Praha.

Podle Komise pro historii a statistiku, která funguje v rámci Fotbalové asociace České republiky, zaznamenal Bican dohromady 821 branek a Ronaldo se se svými 775 góly ještě musí činit, aby „Pepiho“ překonal.

Tagy: