ANKETA: Riskovali vlastní život, aby pomohli. Darujte Srdce pro hrdinu a hlasujte

Druhý ročník seriálu Srdce pro hrdinu představuje šest příběhy těch, kteří zachránili to nejcennější – život.

Srdce pro hrdinu

Často riskovali, aby pomohli někomu jinému a zachránili to nejcennější: život. Druhý ročník seriálu Srdce pro hrdinu, který CNN Prima NEWS představuje v rámci Krimi zpráv, odkrývá příběhy šesti zachránců. Ať už se jedná o jednotlivce, dvojice či celé týmy. Právě jim mohou diváci a čtenáři prostřednictvím ankety darovat pomyslné srdce. Vítěze následně redakce Krimi zpráv štědře odmění.

Policisté, hasiči i obyčejní lidé. V druhém ročníku seriálu Srdce pro hrdinu představuje redakce Krimi zpráv jejich příběhy, které skončily záchranou života. Ať už lidského, či zvířecího. Loni vítězství připadlo Petru Jiroutovi, který bez zaváhání skočil pro tonoucí dítě. Kdo letos získá vaše srdce?

Který hrdina s příběhem si získal vaše srdce?

Robert Mucska

Byla to právě pohotová reakce Roberta Mucska, který zachránil seniorku na Zlínsku, již postihla mozková příhoda. Poskytl jí první pomoc, zavolal sanitku a záchranářům pomohl donést ženu do sanitky. Ta se díky jeho pomoci dostala včas k odborníkům a je bez trvalých následků.

„Jsem strašně vděčná za to, že nám pomohl. Nikomu bych nepřála, aby se mu něco takového stalo,“ sdělila redakci Krimi zpráv tchyně ženy.

Pavel Hořejší a Jan Vojtíšek

Hasiči, kteří se vrhli do dusivého pekla. Když hořela pila na Jablonecku, byli oba na místě mezi prvními. Uvnitř našli bezvládné tělo ženy. „Po kontrole životních funkcí jsme zjistili, že žena nedýchá, netluče srdíčko. Po zhruba deseti minutách se nám podařilo srdeční činnost obnovit a ženu předat záchranné službě,“ přiblížil redakci Hořejší. Díky jejich pomoci žena přežila.

Jaroslav Jirák

Smutný příběh se šťastným koncem se odehrál na Kutnohorsku. Do kontejneru někdo chladnokrevně pohodil šest čerstvě narozených štěňat. Díky Jaroslavu Jirákovi dostala tři z nich šanci na nový život.

„Slyšel jsem kňučení z popelnice, tak jsem do ní skočil a začal jsem hledat. Bohužel jsem našel zavázanou igelitku,“ popsal Krimi zprávám Jirák, jak štěňata objevil.

Jaroslav Hetmánek a Josef Faltýnek

Dvojice zachránila nemohoucího seniora. Ten zůstal sedět v autě, které na dálnici začalo hořet. Muž nemohl ven, byl v šoku. Dvojici zachránců hořící peklo nezastavilo, neváhali ani minutu a seniora z vozu vytáhli.

„Pán se nechtěl pustit volantu, ale řekl jsem: ‚Ne, musíme ho vytáhnout‘. Takže jsme ho i celkem silou vyškubli ven,“ líčil záchranu Hetmánek.

Helena Paciorková, Martin Obdržálek a Tomáš Brabec

Policistka z pražské hlídkové služby zachránila společně s kolegy Martinem Obdržálkem a Tomášem Brabcem pětačtyřicetiletého muže, který doma zkolaboval. Policisté se do domu dostali včas díky osmiletému chlapci, který jim otevřel. Pak použili přístroj AED a muže úspěšně oživili.

„Zachoval se úplně skvěle. Čekal na nás u vchodu, bylo zhruba půl třetí ráno. Někdy je komplikované se do vchodu dostat,“ chválila chlapce Paciorková.

Týmy pomáhající zraněným na FF UK

V Srdci pro hrdinu nemohou chybět týmy, které pomáhaly zraněným na filozofické fakultě. Loňský 21. prosinec se navždy zapíše do novodobé historie České republiky – po střelbě zůstali mrtví a také dvacet pět zraněných lidí, kteří potřebovali pomoc.

Všechny hrdiny uvidíte v reportážích každý týden po celé léto. Postupně divákům a čtenářům každého z nich představíme. Na vítěze, který obdrží nejvíce hlasů v anketě, pak bude stejně jako loni čekat štědrá odměna.

Tagy: