ANO urazilo celý stát, míní o schůzce k důchodům Schmarcz. Správný krok, oponoval Kulidakis

Komentátoři Martin Schmarcz a Thomas Kulidakis

Komentátoři k schůzce k důchodům

Zrušení jednání s Hradem o důchodové reformě bylo ze strany hnutí ANO horší než zločin, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Martin Schmarcz. Připomněl také, že to bylo právě ANO, kdo schůzku požadoval. Podle jeho kolegy Thomase Kulidakise ale opoziční hnutí naopak jednalo správně, protože chodit tam by bylo zbytečné.

„Byla to chyba, protože to bylo ANO, kdo do vyjednávání mezi vládou a opozicí zatáhl prezidenta,“ poznamenal Schmarcz a dodal, že za celých třicet let si žádná politická strana nedovolila odmítnout jednání, na které zval prezident republiky.

ČTĚTE TAKÉ: Vládnout s ODS? To by nebyl problém. Na jméno to ale nepřiznáme, naznačují z ANO

„V tomto případě urazili nejen osobu prezidenta, ale také celý národ,“ zdůraznil s tím, že se jim to může vymstít. „Oni mohou jít do střetu s vládou, která není oblíbená, a vyhrát, ale prezident je populárnější než oni a jít s ním do střetu je úplně zbytečné,“ poznamenal.

Na straně opozice v této otázce ale stojí Kulidakis. Prezident se podle jeho názoru jako příliš nadstranický zatím neukázal a veškerá jeho rozhodnutí byla ve prospěch pětikoalice. „Pan premiér Fiala (ODS) navíc řekl, že si to vláda stejně prosadí, tak proč by tam chodili? Vláda pouze hledá spoluviníky, protože všechny průzkumy jeden za druhým ukazují, že to lidé prostě nechtějí zvyšování věku odchodu do důchodu,“ řekl Kulidakis.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kroky ANO u důchodové reformy jsou zbabělé, tvrdí Dvořák. Jermanová zmínila červenou linii

Tagy:
Marian Jurečka politika Andrej Babiš hnutí ANO Martin Schmarcz Thomas Kulidakis Zprávy Plus důchodová reforma Petr Pavel