Návrat z hospody se změnil v boj o život: Plné auto sjelo z mostu do Svitavy

Pokračování případu auta v řece

Policisté už vědí, kdo řídil osobní auto, které sjelo v Blansku do řeky Svitavy a zůstalo v ní potopené. Ve voze cestovali čtyři lidé, kteří se z něj po nehodě dokázali dostat a vyplavali na břeh. Redakci Krimi zpráv se z celé nehody podařilo získat autentický videozáznam.

Jedna z kamer v neděli nad ránem natočila osobní auto, které se ve vysoké rychlosti blížilo k mostu přes řeku Svitavu. Jeho řidič se na něj ale nepochopitelně netrefil. S autem sjel do řeky. „Podle prvotních informací měli časně ráno v červeném voze cestovat dokonce čtyři lidé, přičemž z dosud nezjištěných důvodů sjela Alfa ze silnice přímo do řeky,“ potvrdil v neděli policejní mluvčí Petr Vala.

Posádka se z auta, které se rychle potápělo, dokázala dostat na břeh a všichni účastníci nehody následně v klidu odešli domů. „Bylo to celkem náročné. Měl sem strach, dveře mi nešli otevřít, okénko nešlo stáhnout. Slyšel jsem kámoše vzadu, jak rve dveře a podařilo se mu je otevřít,“ popsal jeden z účastníků nehody.

Řidiče jsem neznal

Policisté po řidiči celou neděli pátrali. Nakonec se jim ho podařilo najít. Podle nich seděl za volantem šestadvacetiletý muž, který nepřizpůsobil rychlost situaci.

Policie dala i údajnému řidiči dýchnout. Od nehody ale mezitím uplynulo několik hodin a test na alkohol byl negativní. „Já jsem toho řidiče ani neznal, potkal jsem se s ním. Vylezl jsem z hospody, on nás chtěl hodit jeho autem. Neřešil jsem, jestli je opilý. Vzal to asi trošku rychleji, než měl,“ prozradil účastník nehody.

Údajný šestadvacetiletý řidič dostal dvoutisícovou pokutu. Škodu na autě policisté vyčíslili na 50 tisíc korun.

Tagy: