Bartoška, Donutil či Šíp. Na křtu Gottovy knihy četlo úryvky osm mužů blízkých jeho srdci

Autobiografie Karla Gotta s názvem Má cesta za štěstím vychází symbolicky k jeho nedožitým 82. narozeninám. Zlatý Slavík ji stihl dokončit ještě za svého života a zachytil v ní svůj bohatý život. Na křtu úryvky z knihy přečetlo osm – pro mistra důležitých – mužů.

700 stran, 1800 fotografií, zpěvákův rukopis, nejniternější vzpomínky i popis jeho posledních dní. Tak vypadá zpěvákova „cesta za štěstím“.

Název knihy i fotografii na obálku od Lenky Hatašové si stihl vybral Karel Gott. Pro jeho fanoušky má být dílo k dostání nejenom u nás, ale také na Slovensku.

K jejímu středečnímu vydání vdova Ivana zvolila originální formu křtu. Vybrané ukázky z knihy četlo osm mužů blízkých Gottové srdci, a to v prostředí, kde autobiografie převážně vznikala. U něj doma – na pražské Bertramce.

„Venku se setmělo a já už ležel ve své posteli, ještě jsem nespal a poslouchal, jak si rodiče vedle v kuchyni povídají. Měli jsme tehdy malý byt, jen kuchyň a ložnici, ve které jsme všichni tři spávali. Najednou zavřenými dveřmi ke mně do pokoje zcela neslyšně vešla, spíš vplula, postava celá v bílém. Do tváře jsem jí neviděl, možná ji měla zahalenou jemným závojem, už nevím. Vnímal jsem ji však jako překrásnou bytost,“ přečetl úryvek z knihy herec Jiří Bartoška.

Dále četli také Oldřich Kaiser, Vojtěch Dyk, Miroslav Donutil, Michal David, Karel Šíp, Jiří Macháček a Richard Krajčo.

„Kdyby šlo vše dle našich přání, zažili bychom nyní milý křest, kde by s vámi sám autor s radostí, ochotou a vstřícností sobě vlastní probral všechny okolnosti vzniku i tvorby knihy Má cesta za štěstím. Po křtu bychom zase my rádi jemu připili na život, protože by slavil 82. narozeniny. Bohužel takovou možnost nemáme a mít už nebudeme,“ uvedla na Instagramu Ivana Gottová.

Tagy: