Autobus plný dětí boural na dálnici na Šumpersku. Dvě z nich se zranily

Na D35 u Mohelnice na Šumpersku se v úterý odpoledne srazil autobus s osobním autem. V autobusu podle mluvčí hasičů Lucie Balážové cestovalo 46 dětí a čtyři dospělí. Dvě děti byly lehce zraněny, hasiči je předali do péče záchranné služby, informovala mluvčí.

Nehoda se podle dopravních informací policie stala na dálničním kilometru 234,8 na trase od Olomouce na Mohelnici. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. „Zajistily místo nehody, zabezpečily protipožární opatření. Dětem zajistily pitný režim,“ uvedla na Twitteru mluvčí hasičů Balážová.

Okolnosti nehody zatím nejsou známy. Silnice byla kvůli vyšetřování uzavřena, nyní je už plně průjezdná, informovala po 17:30 mluvčí policie Petra Vaňharová.

Podobná nehoda se na dálnici D35 stala v červnu 2019 zhruba o 18 kilometrů blíže k Olomouci, kde autobus narazil zezadu do kamionu. Autobus převážel týmy fotbalového klubu 1. SK Prostějov k utkání přípravek, tehdy se zranilo celkem 18 lidí, převážně dětí.

Policie nehodu původně vyšetřovala pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti, po několika měsících vyšetřování však případ odložila. Důvodem byl fakt, že u řidiče autobusu byla zjištěna předchozí zdravotní indispozice, řekla olomoucká policejní mluvčí Lenka Vanková.

Tagy: