Lítal jako magor, dalo se to čekat. Milovníka rychlosti Jiřího P. kritizují i jeho známí

Tragická nehoda dvou aut automobilem uzavřela ve čtvrtek silnici z Jičína na Popovice

Srážku dvou vozů v Jičíně nepřežil řidič sportovního vozu

Rodina a blízcí se stále vzpamatovávají ze smrti Jiřího P. Milovník rychlé jízdy minulý týden havaroval se svým sportovním vozem Audi R8. Byl na místě mrtvý. Při nebezpečné jízdě navíc ohrozil život i dalšího řidiče, který skončil v nemocnici. Na sociálních sítích se jeho záliba s pochopením nesetkala, kvůli stylu, jakým jezdil, ho lidé ani po smrti nešetří. Vyčítají mu, že nedbal na dopravní předpisy a ohrozil i lidi v okolí.

„Všichni víme, že to byla otázka času. Kdyby jezdil po městě 80, a ne 200, tak tady mohl ještě být. Je mi líto jeho ženy a děcka. Jeho ne,“ napsal na Facebooku André. To, že Jiří P. nedbal na dopravní předpisy, potvrzují i další uživatelé sociálních sítí. „Lítal jako hovado. Dalo se čekat, že dřív nebo později takhle dopadne. Závodník mohl být dobrý, ale ani mistr světa nezná povrch silnice na okreskách, natož v rychlosti přes 200 v zatáčce,“ zhodnotil Tomáš.

„Proč ho všichni řešíte, byl to vůl a zaplatil konečně za to. Máte řešit toho člověka, co kvůli němu skončil v nemocnici. On za nic nemohl. Nemohl tušit, že tam pojede člověk bez mozku. Co asi na to říká jeho rodina,“ napsala na Facebooku také uživatelka Nikola.

K tragické nehodě došlo ve čtvrtek na výpadovce z Jičína směrem na Popovice. „Podle prvotních informací, zřejmě při předjíždění, došlo k dopravní nehodě, následkem čehož jedno vozidlo skončilo v poli a druhé narazilo do stromu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Lucie Konečná.

Podle informací CNN Prima NEWS měl předjíždět řidič žlutého auta, za jehož volantem seděl právě Jiří P. Jeho vůz skončil rozlomený na tři části. Druhé vozidlo se zastavilo o kus dál. Hasiči museli řidiče ze sportovního auta vystříhat. Jeho zranění ale byla fatální.

„Byl vyproštěn pomocí hydraulického zařízení a jeho mrtvé tělo bylo předáno policii,“ popsal jičínský hasič Tomáš Dvořák. „Druhý z řidičů byl předán do péče lékařů, byla u něho provedena dechová zkouška, která byla negativní,“ doplnila Konečná.

Že měl Jiří P. rád rychlou jízdu, potvrdila redakci CNN Prima NEWS také jeho známá. „Abych pravdu řekla, tak se to dalo čekat. Na silnici byl jako magor. Hazardoval se životem už delší dobu,“ popsala žena, která si nepřála být jmenována. „Nebylo to poprvé, co lítal jako magor,“ dodala.

Rodina je v těžké situaci

Zesnulý řidič po sobě zanechal partnerku a syna. Táty a manžela se na sociálních sítích naopak zastal jeho kamarád Michal. „Je mi k zblití z lidí a jejich nenávisti. Moci soudit a ubližovat nejen na sociálních sítích, ale i formou SMS zpráv přímo jeho manželce, která právě prožívá nejhorší chvíle,“ napsal na Facebooku.

„Každý jsme nějaký, každý máme svůj rozum a žijeme a jedeme to svoje. To je jedna věc, tam ať si každý soudí a dělá, co chce. Druhá věc je smrt mladého člověka a otce od rodiny. Tohle je třeba odlišit,“ uvedl Michal s tím, že zesnulého dobře znal. „Byl to zvláštní člověk, který žil svým jménem. Dokážu říct, že ho začalo kopírovat pár mých známých zde na Facebooku. Především to byl ale velice milující otec a partner. Bohužel jeho vášeň k rychlosti si ho vzala k sobě,“ napsal jeho kamarád a rodině popřál hodně sil.

Jiřího žena Renata se se smrtí manžela snaží vypořádat. „Prosím všechny o pochopení. Má rodina je v těžké situaci. Neposílejte mi žádost o přátelství. Neznám vás. Buďte lidi,“ apelovala po smrti svého milovaného.

Tagy: