Kocáb: Jestli bude Babiš kandidovat, tak já také. Jako prezident by byl neštěstí

Hudebník a politický aktivista Michael Kocáb.

Kocáb o Babišovi

Jestli bude Andrej Babiš kandidovat na prezidenta, tak já také, řekl v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS hudební skladatel a politik Michael Kocáb. Podle něj by byl dosluhující premiér v čele státu neštěstím.

Kocáb si myslí, že premiér Andrej Babiš (ANO) bude o Hrad bojovat. A to se mu nelíbí. „Jeho kandidatura by byla neštěstím pro Česko. Nechci, aby byl prezidentem bývalý komunista,“ řekl ve vysílání. „Pokud do toho půjde on, já také,“ dodal odhodlaně.

Babiš je dle sázkových kanceláří největším favoritem na post hlavy státu. Podporu mu vyjádřil i současný prezident Miloš Zeman. Věří se například i generálu Petru Pavlovi či senátorovi Pavlu Fischrovi.

Dobré rozhodnutí Pirátů

Umělec v pořadu také ocenil, že se Pirátská strana rozhodla stát se součástí vlády. „Je dobře, že do toho šli. Se Starosty se dohodli, že potáhnou za jeden provaz, a toho se drží. Přesto je mi Pirátů líto. Hrozí, že budou ostatními stranami utlačovaní. Fiala (předseda ODS a pravděpodobný budoucí premiér – pozn. red.) je ale moudrý člověk a věřím, že nic takového nenastane. Držím jim palce,“ řekl ve vysílání.

Pro Kocába je výsledek letošních voleb do Poslanecké sněmovny úspěchem zejména proto, že komunisté nedokázali překročit pětiprocentní hranici a neprobojovali se do Parlamentu. „Udělali mi radost. Je to něco, jako by vypadli z Německé politiky nacisté,“ konstatoval.

Tagy: