Žongly jsem nedělal, přiznal Babiš. Ale strom jsem trefil napoprvé, dušuje se

Andrej Babiš předvedl svůj fotbalový um.

Andrej Babiš o očkování a opatřeních v Novém dni (zdroj: CNN Prima NEWS)

Žongl, klička, udržet míč na zádech, střela. Tyto dovednosti s míčem předvedl ve svém nedělním pořadu Čau lidi premiér Andrej Babiš (ANO). Ve videu se s míčem trefil do stromu a podle svých slov se mu to povedlo na první pokus.

„Hezky jsem to trefil. Nebude ze mě ani (Antonín) Panenka, ani (Patrik) Schick, ale fotbal je teď důležitej,“ prohlásil Babiš ve videu poté, co předvedl své fotbalové dovednosti.

Čau lidi, před 45 lety mi bylo 21, byl jsem přilepenej k televizi a řval nadšením

Čau lidi, před 45 lety mi bylo 21, byl jsem přilepenej k televizi a řval nadšením. Tonda Panenka a jeho legendární dloubák. A gól Patrika Schicka, který dal ze 49,7 metru, jsem viděl nejmíň dvacetkrát. Jo, a od 1. 7. se můžou zaregistrovat děti 12–15 let.

Posted by Andrej Babiš on Sunday, June 20, 2021

K těm se následně vyjádřil i ve vysílání Nový den. „Žonglování byl spíš výkon našeho kameramana, ale strom jsem teda trefil na první pokus,“ řekl se smíchem Babiš. Dodal však, že to prý nebyl záměr, chtěl prostě jenom vystřelit.

Premiér svými kousky dal najevo, že jej také pohltila fotbalová atmosféra probíhajícího evropského šampionátu. Právě v úterý odehraje český národní tým poslední skupinový zápas s jedním z favoritů celého turnaje – Anglií.

„Těším se na ten zápas. Naši hrají skvěle, jsme už v osmifinále, což je skvělé,“ řekl předseda vlády s tím, že se určitě bude dívat.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého již mají postup do osmifinále turnaje jistý. Otázkou ovšem je, z jakého místa ve skupině do něj půjdou a na koho narazí. O prvenství ve skupině D si to v úterý rozdají právě s Anglií, která má v tabulce 4 body, stejně jako Česko.

Koho mohou čeští fotbalisté v osmifinále potkat, si můžete přečíst v tomto článku.

Tagy: