Babiš rozmlouval s plyšákem a přiznal zlobení. Co by za uhlí někteří dali, schytal to

Lidé na sociálních sítích si dělají legraci z posledního dílu pravidelného pořadu Čau lidi premiéra Andreje Babiše (ANO). Předseda vlády v demisi v úvodu pozdravil děti a představil jim svého plyšového soba. Dal mu jméno Alfons.

„Milé děti, možná jste zaznamenaly, že v pátek jsem si koupil soba. Byl jsem po delším čase v obchodním domě Kotva, kde otevíráme 13. prosince očkovací centrum pro dospělé. Strašně se mi líbil, tak jsem si ho koupil,“ představil Babiš nového plyšáka, kterému dal jméno Alfons.

Poté si s ním začal povídat. „Takže Alfonsi, pozdrav děti. Jak se ti líbí tvoje jméno?“ zeptal se a poté si sám odpověděl: „Líbí.“ Videem se lidé baví na sociálních sítích. Úryvek se sobem se dostal i na facebookovou stránku TV Bizár.

„To je nádherný, jak se transformuje v miloučkýho strejce odvedle,“ napsal ironicky jeden z komentujících. „Něco mi říká, že se Alfonsovi jméno nelíbilo, ale Andrej mu vnutil svůj souhlas,“ přidal se další.

Babiš se ve videu mimo jiné chlubil tím, jak na farmě Čapí hnízdo oslavil s dětmi, které mu poslaly videovzkazy, předčasně Mikuláše. „Krmily lemury, viděly divočáka Růženku, Daníka a další zvířata. Myslím, že si to užily. Dostaly dárky, protože nezlobily. A já jsem asi zlobil, protože Mikuláš mi dal uhlí,“ dodal premiér v demisi.

To vše mělo tvořit pomyslnou omáčku ke sdělení, že v Česku prý roste životní úroveň, a odůvodnění, proč je třeba očkovat seniory nad 60 let.

Jenže ani s uhlím Babiš stoprocentně nepochodil. „Co by dali za uhlí nyní ti, kteří přišli o dodavatele tepla, a to i díky liknavé práci premiéra ČR na půdě EU,“ schytal to odcházející premiér na sociálních sítích.

Tagy: