Babiš šlápl hodně mimo. Vláda při pomoci Čechům v Izraeli jedná dobře, míní Zlámalová

Ekonomická novinářka Lenka Zlámalová

Komentátoři Korecký a Zlámalová k aktuální politice

Podle komentátorky Týdeníku Echo Lenky Zlámalové Andrej Babiš (ANO) šlápl mimo, když kritizoval vládu kvůli organizaci repatriačních letů do Izraele. Jde však prý o marginálie a za důležité považuje, že Česko za Izraelem stojí. Kabinet v případě evakuace českých občanů prý jedná dobře.

„Andrej Babiš šlápl hodně mimo, protože ani neměl informace o tom, že repatriační lety už nějakým způsobem fungují. Snaží se vytřískat politický kapitál úplně ze všeho,“ uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS komentátorka Lenka Zlámalová.

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš na sociální síti X ostře kritizoval koalici za to, že údajně nic nedělá pro občany, kteří uvázli v Izraeli. „Premiér Fiala se na to vykašlal, všechno nechal na neschopném pirátském ministrovi Lipavském, který svou laxností ohrožuje bezpečnost našich občanů,“ napsal Babiš. Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) přitom do Izraele přiletěl osobně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Basketbalistka Březinová se vrátila z Izraele. Popsala, z čeho měla největší strach

Podle Zlámalové je ale dobře, že se Babiš ve věcech týkajících se Izraele chová konstruktivně. „Je dobře, že se nám tady neodehrává to, co vidíme v některých jiných zemích, které třeba podporují, aby se dál vyplácely peníze palestinské samosprávě. To, že naše politická reprezentace velmi pevně stojí za Izraelem, stejně jako velmi pevně stála za Ukrajinou, je pozitivum i v rozdělené politické scéně,“ popsala Zlámalová. Výkřiky Babiše o repatriačních letech považuje za marginálie.

V případě repatriačních letů vláda podle Zlámalové koná dobře. „Od začátku dělala dost. To, že tam pan ministr Lipavský byl, je důležité symbolické gesto. A že pak vzal na palubu lidi, kteří měli zájem o repatriaci, bylo i v té symbolické rovině velmi důležité,“ sdělila Zlámalová a dodala, že to potvrzují i sociální sítě. „Určitě nejsou plné stesku občanů,“ dodala.

Tagy: