Babiš: Vláda může za obří nárůst kriminality, přicházejí ruskojazyčné mafie

Andrej Babiš v Partii

K VĚCI 19.7.2023

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se tvrdě pustil do vládní koalice Petra Fialy (ODS), která podle něj provádí asociální politiku, a navíc nehájí zájmy českých občanů. Expremiér v pořadu K věci na CNN Prima NEWS prohlásil, že se obrovsky zvyšuje kriminalita, policisté odcházejí ze služeb státu a v zemi operuje ruskojazyčná mafie, což souvisí s ilegální migrací.

Babiš se v minulosti netajil tím, že chce do evropských voleb v příštím roce jít s tématem vlastenectví a řešení azylové a migrační politiky. V podobném duchu hovořil i v pořadu K věci. „Tady je obrovské zvýšení kriminality. Odcházejí policisté od policie. Máme tady ruskojazyčné mafie, ilegální migraci. Je to zradou Petra Fialy a Víta Rakušana. Už i v Polsku na koupališti mají problém. Berlín, všude,“ řekl Babiš na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mohutný noční útok Rusů na ukrajinské přístavy. Exploze v Oděse, Mykolajiv zachvátil požár

O evropských volbách hovořil Babiš i v souvislosti s kandidátkou hnutí ANO. „Dita Charanzová se stala výraznou tváří hnutí tím, že jsme opakovaně vyhráli volby,“ řekl k europoslankyni, která už nechce kandidovat za ANO. Dodal, že důvodem jejího rozchodu s hnutím byly názory na migraci nebo na směřování Evropské unie.

Bývalý premiér se ale nejvíce opíral do hospodaření státu a jeho výdajů. „Přicházejí teď s plošnou dotací na rekonstrukce domů po babičkách. To je také nesmysl, protože pan premiér byl vždycky proti dotacím. Získají ji i lidé, kteří mají dva nebo tři baráky,“ řekl Babiš.

Podle něj je proto nesmyslný i navržený úsporný balíček, který se právě projednává v Poslanecké sněmovně. „Není to úsporný balíček, protože oni nejdou příkladem. Chtějí šetřit na lidech, na důchodcích. Je to úplně zbytečné. Kdybych byl premiérem, propustím 100 lidí,“ dodal Babiš, za jehož vlády vzrostl počet státních zaměstnanců.

Tagy: