Odmítači očkování zaútočili na premiéra vajíčky a kelímky. Babiše trefili i do hlavy

Policisté zadrželi v Průhonicích dva lidi, odpůrce premiéra Andreje Babiše (ANO). Jsou podezřelí, že se při jeho autogramiádě na náměstí dopustili přestupku. Po premiérovi házeli vajíčka, trefili ho do hlavy.

Babiš v rámci předvolební kampaně od 10 hodin podepisoval svou knihu Sdílejte, než to zakážou! Zájemci u toho mohli dostat také zmrzlinu. Kolem poledne bylo na náměstí několik desítek lidí. K narušování veřejného pořádku ani hromadným protestům do té doby nedocházelo, na Květnovém náměstí však stálo několik policejních vozů.

Kolem 14. hodiny přijely přibližně dvě desítky odpůrců vládní politiky a očkování. Jeden z nich hodil po premiérovi vejce, Babiš to potvrdil. „Kolem půl třetí na místo dorazili zřejmě příznivci Volného bloku, tedy lidé, kteří stojí proti očkování a opatření. Byli stále agresivnější a vyvrcholilo to tím, že začali házet vajíčka. Mě trefili do hlavy. Házeli i kelímky s pivem,“ řekl CNN Prima NEWS Babiš.

Právě kelímkem měla podle premiéra dostat jedna z mladších slečen. „Jedna paní pak čekala na podpis, té nafackovali,“ sdělil Babiš. Na záběrech, kde se odpůrce vajíčkem trefí do premiéra, začali lidé skandovat. „Jo, Babiš to schytal,“ volá jeden z nich. Po útoku se dal odpůrce před policisty na útěk. Ti ho však během chvíle zadrželi. Ostatní však začali skandovat „Pusťte ho!“ a snažili se ho bránit.

Babiš následně doplnil, že nechápe, jak tito lidé mohou chodit na jeho autogramiádu, vyhrožovat a obtěžovat občany. Po útoku se schoval do přilehlé cukrárny Paloma, která patří do jeho svěřenského fondu.

„V souvislosti s podezřením ze spáchání přestupku byly na místě zajištěny dvě osoby,“ uvedl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. U cukrárny, do níž se premiér schoval, stojí i těžkooděnci.

Tagy: