Baldwin odmítá požadavky na odškodné za tragickou střelbu. Selhal systém, tvrdí herec

Americký herec Alec Baldwin a jeho právníci tvrdí, že ho smlouva chrání před žalobami o odškodné po zastřelení kameramanky během natáčení westernu Rust. Informovala o tom agentura Reuters. Halyna Hutchinsová zemřela poté, co ji zasáhla kulka vypálená ze zbraně, kterou Baldwin držel. Omylem se v ní ocitla ostrá munice.

Incident se odehrál loni v říjnu při zkoušení filmové scény před samotným natáčením, kulka zranila i režiséra filmu Joela Souzu. Policie zatím Baldwina z ničeho neobvinila, herec však čelí několika žalobám od členů štábu, finanční odškodné po něm žádá i rodina zesnulé kameramanky.

Baldwin ve filmu Rust figuroval jako herec a zároveň jako jeden z producentů. Baldwinovi právníci nyní podali žádost o rozhodčí řízení proti spoluproducentům, v němž se domáhají uznání jedné z klauzulí smlouvy, která Baldwina chrání před jakoukoli finanční zodpovědností v případě žalob týkajících se produkce.

„Jde o vzácný případ, kdy došlo k selhání systému a někdo by měl za tragické následky nést zodpovědnost. Tou osobou ale není Alec Baldwin,“ uvedli právníci v žádosti.

Tagy: