Čeští lovci lebek získali další cenné skalpy. Dopadli bankovního lupiče i dealera drog

Hned několik úspěchů si během posledních týdnů připsali takzvaní lovci lebek – policejní tým, jenž se zaměřuje mimo jiné na uprchlé zločince ukrývající se před zákonem. A to jak v Česku, tak v zahraničí. Mezi jejich posledními zářezy na pažbě přibylo i dopadení nebezpečného bankovního lupiče.

Čeští „lovci lebek“ vyráželi na východní okraj středočeského kraje. Dostali se totiž k horké stopě, že se právě tam ukrývá uprchlý lupič. Pobočku banky v Uhlířských Janovicích vyloupil se zbraní v ruce. Dokonce byl za přepadení i odsouzen, jenže soud ho předtím neposlal do vazby, a tak se svému trestu mohl bez problémů dlouhých sedm let vyhýbat.

Podle policie se měl pohybovat po celém Středočeském kraji. „V době zadržení byl v Uhlířských Janovicích a podařilo se ho zadržet v bytě jedné jeho blízké osoby,“ popsal pro CNN Prima NEWS zástupce vedoucího odboru pátrání Police ČR. Na podobné zaváhání policisté čekali. Mnoho zločinců po letech na útěku zkrátka přestane být obezřetná a to je chvíle, kterou tito policisté dokážou využít beze zbytku.

K dopadení dalšího muže pomohli nymburští kriminalisté. Drogového dealera vypátrali na okraji Mělníka. Za své obchody s narkotiky měl strávit osm let za mřížemi, jenže ani on, nechtěl za žádnou cenu do věznice nastoupit. „Byl zadržen v okamžiku, kdy se pokoušel vstoupit do jednoho z rodinných domů v místě,“ doplnil zástupce vedoucího odboru pátrání Police ČR.

Za poslední rok zažili kriminalisté ze skupiny cíleného pátrání podobných výjezdů mnohem víc. A to jak v cizině, tak v zahraničí. Práce jim však stále přibývá. Mnoho zločinců na útěku by přitom už dávno bylo z vězení zase venku. Zvolili si ale život na útěku.

Tagy: