Bartošek: SPD chce ruský mír, prosazuje politiku zbabělosti. Jdete proti Čechům, opáčil Okamura

Jan Bartošek a Tomio Okamura

360° (94)

Po dvou letech je válka na Ukrajině zamrzlá a neposouvá se, lidé proto podle předsedy SPD Tomia Okamury chtějí mír i za cenu toho, že by Rusko získalo část ukrajinského území. Zároveň v pořadu 360° na CNN Prima NEWS upozornil, že takový mír chtějí podle průzkumu agentury STEM tři čtvrtiny Čechů. Místopředseda Sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) oponoval, že SPD prosazuje politiku zbabělosti.

Podle Bartoška chtějí mír na Ukrajině všichni politici. „Na druhou stranu ale Rusko napadlo slabší stát a politika, kterou prosazuje SPD, je politika zbabělosti. Když je napaden někdo, kdo je slabší, má právo se bránit a ostatní mu mají pomoci,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Bartošek.

ČTĚTE TAKÉ: Jak bydlí Tomio Okamura? Fotograf zveřejnil první snímky interiéru jeho kontroverzního domu

Mír, který chce SPD, je podle něj ruský. „Oni (Rusko) se dodnes nevzdali svých ambicí ovládnout východní Evropu. Chtějí, abychom byli pod jejich vlivem, aby nám mohli diktovat podmínky, a to je rozdíl mezi námi a vámi,“ pokračoval místopředseda Sněmovny.

„S Putinem jednali vaši vládní politici – Němcová, Kalousek. Já do Moskvy nikdy nejezdil, já nemám s Ruskem nic společného,“ opáčil Okamura.

Hosty pořadu 360° na CNN Prima NEWS byli kromě Tomia Okamury (SPD) a Jana Bartoška (KDU-ČSL) také Klára Dostálová (za ANO) a Věra Kovářová (STAN). Debatovali mimo jiné i o reformě penzí a vztazích mezi Českem a Slovenskem. Celou diskuzi si můžete pustit výše ve videu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chceme nastolit mír, řekl Koten k nové petici SPD. Doručte ji do Ruska, odvětil Foltýn

Tagy: