Řidič při kontrole šokoval policisty nemístným návrhem. Neměl zapnutý pás a byl opilý

Řidič při kontrole šokoval policisty nemístným návrhem

Opilý za volantem

Další šofér přišel o řidičák kvůli tomu, že za volant usedl pod vlivem alkoholu. Po policistech na Náchodsku dokonce chtěl, aby za něj dýchali do přístroje na měření přítomnosti alkoholu v dechu. Nebylo mu to ale nic platné.

„Policisté si může všimli při běžné silniční kontrole. Protože jel nepřipoután, rozhodli se ho zkontrolovat a přestupek s ním vyřešit. Během kontroly ale zjistili, že nejspíš požil před jízdou alkohol,“ popsala pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Lucie Konečná.

Hlídce následně řekl, že před jízdou vypil pivo. Foukat do přístroje se šoférovi moc nechtělo. Policisty se proto snažil všemožně přesvědčit, aby dýchat nemusel. „Nadýchám, to v každém případě. Nejde to nějak domluvit?“ ptal se policistů. Když mu odpověděli, že nejde a jako profesionální řidič ví, jak se to dělá, přišel jeho šokující návrh. „Tak dobře, tak dýchne kolega,“ řekl.

Nakonec dechovou zkoušku přece jen absolvoval. „Opakovaně ukázala více než dvě promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičské oprávnění a zároveň mu zakázali pokračovat v jízdě,“ doplnila mluvčí strážců zákona s tím, že mu hrozí až roční vězení.

Tagy: