Šílená jízda opilého kamioňáka na D5. Nekontrolovaně kličkoval, pak nadýchal tři promile

Opilý řidič kamionu kličkoval na dálnici a málem smetl značku

Opilý řidič kamionu kličkoval po dálnici

Řidič srbského kamionu sedl za volant tak opilý, že nebyl schopný se udržet v jízdním pruhu. Po dálnici D5 ujel asi 14 kilometrů, než ho zastavili dálniční policisté. Šofér jim pak nadýchal téměř tři promile.

Řidič srbského kamionu podle záznamu kamery kličkoval na dálnici D5 sem a tam. Nebyl schopen se udržet v jízdním pruhu. Nad několikatunovým kolosem neměl žádnou kontrolu. „Potom, co vlastně málem zrušil značku silničářů, tak už jsem informoval policii,“ uvedl pro CNN Prima NEWS svědek.

„Tento řidič, který záležitost oznamoval, byl ve spojení s policisty po celou dobu jízdy tohoto nebezpečného kamionu,“ upřesnila policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„Ten pocit, když jsem viděl, co dělal na dálnici, byl až úzkostlivý. Běhalo mi v hlavě, co když někoho zabije,“ doplnil řidič kamionu, který byl dalším svědkem. Šofér po čtrnácti kilometrech nakonec sjel z dálnice na benzínku, kde už na něj čekali policisté.

„Ti u něho provedli kontrolu a součástí této kontroly byla také orientační dechová zkouška. Její výsledek překvapil i samotné policisty, protože řidič kamionu, který převážel sedmnáct palet cihel, nadýchal téměř tři promile alkoholu v dechu,“ doplnila Suchánková. Ohrozil desítky vozidel. Bylo velké štěstí, že se během jeho jízdy nikomu nic nestalo. „Je evidentní, že ten člověk byl naprosto sťatý, jak se říká lidově. V tom rozmezí mezi třemi a čtyřmi promile už se blížíte ke kómatu,“ vysvětlil dopravní expert Igor Sirota.

Řidič policistům řekl, že večer na odstavném parkovišti vypil půllitrovou láhev vodky a z další potom asi ještě třetinu. Ráno prý už ale nepociťoval žádné známky opilosti, a proto sedl za volant a pokračoval v jízdě dál.

Policisté šoféra na místě zadrželi a odvezli ho rovnou do policejní cely. „Určitě je na místě poděkovat i oznamovateli, že nás upozornil na nebezpečnou jízdu tohoto kamionu, myslím si, že právě včas, a mohli na to zareagovat naši kolegové ještě před tím, než došlo k vážným kolizím nebo fatálním následkům,“ uzavřela mluvčí.

Kriminalisté už šoféra obvinili z trestného činu obecného ohrožení. Na svůj trest čeká ve vazbě. Za mřížemi může zůstat až osm let.

Tagy: