Muž se dal před policií na útěk a skočil do studny, kde uvízl. Měl být ve vězení

Muž se dal před policií na útěk a skočil do staré studny. V podzemí se zaklínil.

Muž se dal před policií na útěk a skočil do staré studny kde se zaklínil

Běžná silniční kontrola se v Mělníku proměnila v honičku. Spolujezdec bezdůvodně vystoupil z auta a dal se před policií na útěk. Chtěl se schovat, tak skočil do studny, kde se zaklínil. Později se zjistilo, že na něj soudy vydaly dva evropské zatykače, jeden mezinárodní, dva příkazy k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a příkaz k zatčení. Skončil za mřížemi.

Kuriózní a nečekaná honička se odehrála 29. října v Mělníku a vše začalo obyčejnou silniční kontrolou. Policisté o všem informovali až nyní. Když policie namátkově zastavila Fiat Ducato, ve voze kromě řidiče seděl i spolujezdec, který před muži zákona začal z neznámého důvodu utíkat a na výzvy k zastavení nereagoval.

Policisté ho pronásledovali až k pozemku zbouraného domu, kde otevřel mříž ke studni a zmizel v prostorách podsklepení přilehlého ke studni. Policisté ale neváhali a za mužem do hloubky několika metrů na úzkou římsu skočili, přeskočili přes studnu na druhou stranu a pokračovali dál do chodby.

„Museli být však velmi opatrní, protože neznali totožnost prchajícího, zda se nejedná o nebezpečného ozbrojeného pachatele. Po pár metrech zjistili, že muž je v chodbě zaklíněn. Celou dobu na něj mluvili, do úzké chodbičky mu svítili a snažili se ho navigovat, aby se z pasti dostal,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová.

Muž se nakonec dokázal vyprostit a policisté ho přiměli, aby se dostal k nim. Přímo v chodbě ho poté zadrželi, nasadili mu pouta a vyvedli ho ven. Ze studny je však museli dostat přivolaní hasiči se žebříky.

Na muže je vydáno několik zatykačů

Proč muž před hlídkou utíkal, se objasnilo vzápětí. Chvíli po zadržení se ještě pokoušel vydávat za někoho jiného a svou totožnost zapíral. „Pod tíhou důkazů uvedl své pravé jméno. Policisté zjistili, že se jedná o 46letého několikrát soudně trestaného muže. Pražské obvodní soudy pro různé městské části na něj vydaly dva evropské zatýkací rozkazy, jeden mezinárodní, dva příkazy k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a jiný okresní soud pak příkaz k zatčení,“ doplnila Johnová.

Podle policie vyšla u muže dechová zkouška na alkohol negativní, pozitivní byl ale orientační test na drogy, a to konkrétně na amfetamin a metamfetamin. Při skoku do studny si poranil hlavu a ruku, a tak musel být ošetřen v nemocnici. Poté putoval nejdříve do policejní cely na obvodním oddělení a následně do vězení.

„Nyní je navíc podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což by si mohl trest za mřížemi prodloužit až o další dva roky,“ uzavřela policejní mluvčí.

Tagy: