Bizár v Premier League. Aktivista si připoutal krk k tyči, pořadatelé si nevěděli rady

Fotbalová utkání vysílaná do celého světa jsou magnetem pro aktivisty bojující proti všemu možnému. A forma jejich protestu často bývá velmi bizarní. Ve čtvrtek vpadl na hřiště při zápasu Premier League mezi Evertonem a Newcastlem United vlasatý mladík, aby upozornil na nadužívání ropy a jeho důsledky.

Svůj aktivistický počin nepojal jako většina jeho „kolegů“, kteří vytrvale pobíhají po hřišti, dokud je nezastaví pořadatelská služba. Případně jako muž, který loni narušil utkání Eura mezi Německem a Francií – ten na hrací plochu přistál na paraglidingovém křídle.

Mladík s oranžovým trikem s nápisem „Just stop oil“ se na začátku druhého poločasu pouze přemístil k tyči brankáře Evertonu Asmira Begoviče a za pomoci stahovací pásky si připoutal krk k brankové konstrukci. Ochránce životního prostředí tak pořadatele zaměstnal na dlouhých sedm minut. Zcela bizarní obrázek se na sociálních sítích okamžitě stal virálním.

Na první pohled bylo patrné, že nečekaný aktér se přivázal k tyči velmi natěsno, čímž zkomplikoval práci všem, kteří se ho snažili dostat ze hřiště. Po celou dobu zachovával až znuděný výraz a čekal, co s ním provede četa pořadatelů. Ta napřed neúspěšně zkoušela štěstí s dvouručními velkými nůžkami, nakonec si poradila díky řezačce na šrouby.

Nefotbalové dění ještě pokračovalo tím, že když byl aktivista eskortován ze hřiště, vydal se mu na plochu vyčinit jiný fanoušek, kterému se nelíbilo, že aktivista vpadl do veledůležitého utkání.

Pro Everton je totiž každý zápas existenční, tradiční klub se překvapivě pohybuje ve spodku tabulky Premier League. Duel s Newcastlem nakonec zvládl za tři body. I když „Toffees“ dohrávali v deseti mužích, vyhráli 1:0 díky gólu Alexe Iwobiho z deváté minuty nastavení.

Tagy: