Bizarní kontrola v Pardubicích: Opilý řidič přenechal klíčky spolujezdci, tím byla kachna

Silniční kontrolu, při které cukaly koutky úst, zažili pardubičtí policisté, když na sedadle spolujezdce zastaveného auta uviděli kachnu. Řidič seděl za volantem značně posilněn alkoholem a k dovršení komičnosti celé situace přenechal poté vozidlo s klíčky právě zmíněné kachně, kterou označil za svou holku.

Policisté z Pardubic za sebou mají nevšední zážitek. Při silniční kontrole je zaujala nepřipoutaná spolujezdkyně v autě, které na pardubické Dukle zastavovali. Byla to totiž živá kachna.

„Když kolem nich projelo vozidlo a z předního sedadla spolujezdce na ně koukala kachna, připadali si zřejmě jako ve filmu Kameňák. Řidiče vozidla se rozhodli zkontrolovat, bohužel zde sranda skončila, neboť nadýchal 1,6 promile. Na místě mu proto zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Řidič tomu ještě nasadil korunu. Protože bylo potřeba odvézt ho na obvodní oddělení, prohlásil, že klíčky nechá pohlídat své holce a předal je právě kachně. Pro vozidlo si ovšem následně přijela jeho manželka. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu jeden rok vězení.

Tagy: