Blikanec i v okresním přeboru. Řepka zaplavil sudího salvou vulgarismů, dostal flastr

Sice už nějaký pátek nefiguruje na prvoligových fotbalových trávnících, ovšem bývalý reprezentant Tomáš Řepka nadále zůstává bouřlivákem. Jeho divokou povahu nyní poznal na vlastní kůži i rozhodčí v okresním přeboru Jiří Uher. Na Kutnohorsku hraje ikona Sparty Praha za Červené Janovice a v posledním zápase se pořádně rozvášnila. Až tak, že disciplinární komise udělovala dodatečný trest.

Poměrně výživný start nové sezony kutnohorského okresního přeboru zažili všichni, kteří dorazili na zápas Červených Janovic proti Horním Bučicím. Viděli celkem 10 gólů, přičemž domácí hosty rozdrtili výsledkem 8:2. Tomáš Řepka si však tento triumf příliš neužil, protože se už po 20 minutách poroučel do sprch.

Jeho profesionální kariéra byla prošpikovaná takzvanými „blikanci“, jak sám někdejší hráč Fiorentiny, West Hamu United a kapitán Sparty nazývá momenty, ve kterých ztratí nervy a je jako utržený ze řetězu. I když už 10 let nehraje na nejvyšší úrovni, stále má pro fotbal ohromný zápal a být nad věcí pro něj není přirozené.

Což bylo vidět ve chvíli, kdy sudí Jiří Uher pískl přímý volný kop pro Horní Bučice zhruba 30 metrů od brány, přičemž Řepkův tým už v tu chvíli vedl 2:0. To ale známé personě nebránilo v tom, aby s výrokem arbitra vulgárně nesouhlasila. „Ty s*áči,“ křičel 48letý Řepka na rozhodčího a tato slova čtyřikrát zopakoval. „Za tyto pohoršující a urážlivé výroky jsem mu udělil červenou kartu,“ uvedl Uher do zápisu o utkání.

Zřejmě aby se neopakoval příliš, změnil někdejší člen reprezentace po vyloučení slovník. Při odchodu z trávníku totiž muže s píšťalkou několikrát počastoval nadávkou: „Ty zm*de.“

Uher v zápise poznamenal, že je incident třeba předat disciplinární komisi. Ta už Řepku potrestala stopkou na čtyři utkání a pokutou. Finanční trest je ale vskutku symbolický –⁠ činí 150 korun.

Tagy: