Šílený plán otce i 11 mrtvých v Bohumíně. Tragédie podobné té v Loučce nejsou ojedinělé

Případy, kdy spory vyústí v tragédii, nejsou ojedinělé

Rodinné spory jako důvod k vraždě

Úmrtí tří dětí a ženy v Loučce na Vsetínsku policie řeší jako vraždu. Policisté zatím nepotvrdili, zda za smrtí stojí muž, který po výbuchu domu skončil v nemocnici. Podle sousedů měla explozi předcházet hádka mezi manželi. Případy, kdy spory vyústily ve vraždy, přitom pro policisty nejsou ojedinělé. V minulosti už se s podobnými setkali a vyšetřování většinou nebylo vůbec jednoduché.

České Budějovice roku 2015. Případ, na který si možná velká část čtenářů vzpomene. Hlavně kvůli tomu, že se odehrál na Štědrý den. Zatímco si ostatní užívali vánoční pohody, v hlavě otce rodiny se rodil šílený plán.

Když hasiči dohasili požár po výbuchu v domě, objevili tři oběti. Dva dospělé a jedno dítě. Až po pěti dnech policie zveřejnila hrůzné detaily. Ženu i dítě zavraždil otec od rodiny, který založil požár a následně uhořel.

Další případ se odehrál teprve nedávno. Požár v Bohumíně měl ale doslova strašidelné následky. 11 mrtvých. Někteří z nich se zabili i zoufalým skokem z hořícího panelového domu. Žhář tak chtěl vyřešit rodinné spory. Své příbuzné uvěznil pomocí plamenů a kouře v horním patře domu. Mezi mrtvými byly i děti.

Případů, kdy viníky nejsou přímo příbuzní, bývá ještě víc. Často jsou pomyslnou roznětkou sousedské spory. Třeba jako ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde výbuch bytového domu zabil šest lidí. Včetně viníka, který se chtěl svým sousedům mstít. Podobnou příčinu měl i výbuch v Lenoře na Prachaticku. S jedinou výjimkou –⁠ tam zemřel pouze muž, který výbuch způsobil. Škody ale byly vysoké.

Tagy: