Bojíme se mrazu a špatného trávníku, zní ze Slavie před startem fotbalového jara

Brankář fotbalové Slavie Praha Ondřej Kolář

Po rekordně krátké zimní pauze startuje jarní část fotbalové Fortuna ligy. Bez diváků a za mrazivého počasí. V těchto kulisách vstupuje do druhé poloviny soutěže také favorit na celkové vítězství – pražská Slavia. Ta útočí na třetí titul v řadě.

Nejlepší útok, nejlepší obrana, ani jedna porážka a šestibodový náskok na čele tabulky. Rozehrané to mají sešívaní parádně. Otázkou je jejich forma, protože na začátku ledna měl tým trenéra Jindřicha Trpišovského 22 nakažených koronavirem. Hlavního kouče ale aktuálně trápí jiná věc.

„Jediné minus a velký otazník jsou hrací plochy a jejich stav. Jak budou vypadat teď, jak budou vypadat potom, to je asi jediný problém. Jinak si myslím, hráči, trenéři i fanoušci jsou rádi, že se hraje,“ řekl pro CNN Prima NEWS Trpišovský.

Není se čemu divit, fotbalisty čeká mrazivý víkend, během kterého se teploty nevyšplhají nad bod mrazu. „Pro mě to bude určitě těžké, protože každý ví, že ve Slavii moc práce není a jdou na mě jedna, dvě střely za zápas. Takže se budu muset udržovat v pohybu a celou dobu pobíhat,“ dodal brankář Slavie Ondřej Kolář. Aktuální český šampion vkročí do jarní části sobotním utkáním v Edenu proti čtvrté Olomouci.

Tagy: