Bolest Jaromíra Jágra, zemřel mu milovaný otec. Hokejová legenda mu poslala dojemný vzkaz

Jágr své rodiče miloval.

Zemřel otec hokejisty Jaromíra Jágra

Hokejová legenda Jaromír Jágr prožívá těžké období. V úterý večer zveřejnil na Instagramu příspěvek, ve kterém naznačoval, že mu zemřel otec. Smutná zpráva se nakonec potvrdila.

„Jestli je pravda, že si děti vybírají rodiče, tak mé první rozhodnutí bylo to nejlepší, které jsem kdy udělal. Děkujeme za vše, tati,“ uvedl hokejista na Instagramu. Ke zprávě připojil snímek s milovaným tatínkem.

V příspěvku pak nechyběla ani dojemná píseň Marie Rottrové Déšť. „Mám v očích slzy, ach bylo to brzy,“ zpívá se v ní. Smrt 82letého Jaromíra Jágra staršího webu Extra potvrdil Jágrův synovec Jiří Kalla.

Jágr měl s otcem skvělý vztah, ve sportovní kariéře ho podporoval. „Poslouchal jsem svého otce stoprocentně. I když absolutně nechápu, proč jsem poslouchal mého otce, který nehrál hokej na žádný úrovni,“ vzpomínal nedávno. „Ale musím říct, že poznatky, které mi říkal, byly geniální,“ řekl podle webu NHL v rozhovoru s Lucií Výbornou.

Jágr starší ale zpočátku chtěl ze svého syna stavaře. „Jaromír šel studovat stavební průmyslovku, byla to moje vize. Říkal jsem si, že když bude hrát hokej v tehdejším Československu, tak se jako stavař v kterémkoliv městě chytí,“ sdělil Jágr starší v rozhovoru pro web Týden z roku 2012.

Na svého syna byl však vždy náležitě pyšný. „Věděl, že musí trénovat více než ostatní, aby byl lepší. Vždyť v mládí dokázal odehrát v jednom dni i tři zápasy. Myslím si, že je to hlavně v tréninku. Bylo štěstí, že ho to bavilo,“ nechal se slyšet otec nejlepšího českého hokejisty.

Tagy:
smrt Instagram Jaromír Jágr hokej otec Jaromír Jágr starší