Šílený případ u Orlové: Zdrogovaný řidič s dítětem ujížděl policii, chytili ho hned třikrát

Dramatické záběry honičky z Karvinska

Pronásledování vozidla na Karvinsku

Třikrát během šesti dnů přistihli moravskoslezští policisté za volantem sedmatřicetiletého řidiče, který vůz řídil i přesto, že přišel o řidičský průkaz. Ve dvou případech se policejním hlídkám pokusil ujet. Navíc naboural do policejních i civilních vozů, řídil pod vlivem drog, a dokonce při tom ještě převážel dítě, uvedla ve středu mluvčí moravskoslezské policie Pavla Procházková. Obviněn byl z maření výkonu úředního rozhodnutí. Ve vězení za to může strávit až dva roky, prozatím je stíhán na svobodě.

Poprvé policisté muže zastavili 13. prosince v Havířově. Předložil jim jen doklady k vozu. Hlídka pak zjistila, že má zákaz řízení. „Muž tvrdil, že svého jednání lituje a vozidlo již řídit nebude. V té době nikdo netušil, že bude v trestné činnosti nejen pokračovat, ale že se bude také stupňovat její závažnost,“ uvedla Procházková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Santa rozlomil kladivem dveře, drogoví dealeři radost neměli. Policejní akci natočila kamera

Přibližně hodinu po půlnoci z pátku na sobotu 16. prosince chtěli téhož řidiče ve stejném vozidle zkontrolovat policisté z Orlové. Ten však na jejich výzvy nereagoval a začal ujíždět. Po několik kilometrů dlouhé zběsilé jízdě jej policisté zastavili opět v Orlové. „Překvapením pro policisty nebyl nejen stále platný zákaz řízení, ale také pozitivní test na drogy a dítě ve voze,“ řekla policistka.

O dva dny později stejného řidiče za volantem chtěli zastavit policisté v Dolní Lutyni, protože mu nesvítilo zadní světlo. Řidič nereagoval a začal ujíždět. Při tom narazil do policejního auta. Krátce na to jej hlídka zadržela.

Muž se ke všemu přiznal. Navíc také uvedl, že koncem listopadu zavinil dopravní nehodu. I tehdy pod vlivem drog ujížděl policejní hlídce. Při tom poškodil jak policejní vůz, tak i dva zaparkované osobní automobily.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vánoční příběh z Valašska. Zloděj s omluvou vrátil ukradenou elektroniku za desítky tisíc

Tagy: