Santa rozlomil kladivem dveře, drogoví dealeři radost neměli. Policejní akci natočila kamera

Peruánský policista se oblékl jako Santa Claus. S kladivem rozlomil dveře a zadržel drogového dealera.

Policista v Peru využil neobvyklé přestrojení

Policie v Peru využila vánoční atmosféru, když v přestrojení zasahovala proti drogovým dealerům ve městě Huaral. Jeden z agentů byl převlečený za Santu Clause. Místo rozdávání dárků se však zúčastnil samotného zásahu, když kladivem vylomil vchodové dveře do bytu podezřelých. Jednoho z nich poté odváděl v poutech. Policisté na místě zabavili větší množství kokainu a marihuany, informovala agentura AP.

K policejnímu zásahu došlo pár dnů před Vánoci v Huaralu, který leží zhruba 70 kilometrů severně od peruánského hlavního města Lima. Strážci zákona využili předvánoční atmosféry – někteří z nich na místo dorazili v přestrojení, aby drogoví dealeři do poslední chvíle nic netušili.

Jeden z agentů byl oblečený jako Santa Claus. V červeném setu s čepicí a s bílými vousy se pak zúčastnil samotného zásahu. Masivním kladivem rozlomil vchodové dveře v přízemí, zatímco další policisté lezli po žebříku, aby zločince překvapili v prvním patře.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Překvapivý nepřítel Rusů? Divočáci napadli okupanty u Černobylu, jeden zemřel, píší Ukrajinci

Agentura AP s odvoláním na tamní policii informovala, že strážci zákona zadrželi dva podezřelé ve věku 25 a 32 let. Jednoho z nich pak v poutech odvedl muž v červeném převleku. „Nejde o první případ, kdy peruánská policie během boje proti drogovým dealerům využila přestrojení,“ dodala AP.

Policisté rovněž uvedli, že u dvou podezřelých nalezli větší množství kokainu a marihuany, což vyplývá i ze zveřejněného videa.

Tagy: